la Celestina

Páginas: 4 (995 palabras) Publicado: 29 de abril de 2013
Alumne/a: ELISENDA SERRA SUBIRATS – 1er Bat B
Títol del text: Article de Der Post, febrer del 1914
COMENTARI DE TEXT
1- Presentació – Classificació del text
a) Quin tema tracta?
El tema políticque toca concentra aspectes socials i econòmics que no poden desmembrar-se un dels altres. Els pobles germànics han demostrat, a través dels anys, ser destacats actors tant en el polític com en elsocial sobre el relleu internacional.

b) Qui n’és l’autor?
És tracta d’un autor desconegut però podem deduir que és d’origen alemany. Mitjançant una sèrie de preguntes i afirmacions, justifica demanera indirecta als alemanys a participar a la guerra que creu que els correspon. L’article escrit forma part d’un diari alemany anomenat Die Post publicat el 24 de febrer del 1014. L’autor explical’ambient bel·licista d’Europa.

c) On i quan fou escrit?
És un text insertat en el començament de la primera guerra mundial ( 1914) a Alemanya ja que es tracta d’un diari alemany, on hi va haver unaescalada de les tensions internacionals entre les diverses potències europees, causant d’un conflicte bèl·lic, la Primera Guerra Mundial.

d) A qui va adreçat?
Al tractar-se d’un diari, eldestinatari de l’article era el públic en general, no especialitzat, probablement amb molts integrants que ja formaven part de la nova generació culta d’alemanys que desitjaven una guerra que trencaria moltsproblemes interns que tenia no només Alemanya, sinó també països com Gran Bretanya i Rússia.

e) Quina és la natura del text?
La natura del text, per la forma és informatiu al tractar-se d’unarticle publicat en el diari Die Post al 1914. Pel contingut és polític, cultural,social i econòmic. Finalment, per l’origen és tracta d’un text font ja que és un document de l’època.



2- Anàlisidel text
a) Resum del text
El text correspon a l’article d’un diari alemany on l’autor anuncia que no vol que cap potència deixi de banda a Alemanya, des de del punt de vista polític i comercial....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La celestina
  • La celestina
  • La celestina
  • La celestina
  • Celestina
  • La Celestina
  • la celestina
  • La Celestina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS