La Celestina

Páginas: 5 (1109 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2014
MERCATS DE FACTORS:

RENDA: Total d’ingressos que reben els propietaris dels factors productius. La renda o ingressos determina el repartiment de la producció entre els agents que l’han generat.

RIQUESA: Valor net dels actius tangibles (casa, cotxes, ordinadors, etc) i dels financers (diners, accions, bons, etc). La riquesa d’una persona és la diferència entre el valor dels seus actius(reals i financers) i el valor dels seus passius (els deutes).

SALARI: El salari és el preu del treball. El salari es determina en el mercat de treball mitjançant l’acció conjunta de l’oferta i la demanda de treball.

MERCAT DE FACTORS: En el mercat de factors productius:
+Les empreses demanden factors per a la producció de béns i serveis.
+Els individus o consumidors ofereixen els seus serveis(hores de treball) a canvi d’una remuneració (salari), per a posteriorment comprar béns i serveis.

PRODUCTIVITAT DEL TREBALL: La demanda de mà d’obra també depèn de la productivitat del treball, de manera que un salari més elevat es pot compensar amb una productivitat més gran. Els preus dels béns i serveis produïts també incideixen sobre la demanda de treball. Si puja el preu dels habitatges,les empreses constructores incrementaran la seua activitat.

POBLACIÓ ACTIVA: Està formada pels majors de 16 anys, és a dir, per totes les persones que tenen capacitat legalper a treballar.

POBLACIÓ INACTIVA: Població de 16 o més anys que no pot considerar-se ni ocupada ni desocupada. Com per exemple: Jubiltas, estudiants, ames de casa, incapacitats i gent que no treballa perquè no vol.TAXA D’ATUR: És el percentatge que representa la població desocupada respecte de la Població Activa.

TAXA D’OCUPACIÓ: És el percentatge de població ocupada respecte de la Població Activa.

TAXA D’ACTIVITAT: És el percentatge de Població Activa respecte de la població en edat de treballar.

SALARI MÍNIM: És aquell per sota el qual les empreses no poden contractar ningú. És una prohibiciólegal de contractar a salaris inferiors a l’establit.

DESOCUPACIÓ FRICCIONAL: S’origina quan els treballadors deixen el seu lloc de treball per a buscar-ne un de nou (voluntari), perquè algunes empreses passen per una crisi (involuntari)....

DESAJUST LABORAL: Sorgeix quan els llocs de treball vacants no es cobreixen pel fet que les característiques dels desocupats són diferents de les que esrequereixen per ocupar els llocs de treball vacants.

INTERÉS: És la remuneració del capital prestat, i suposa un indicador de les opcions per al consum futur o pel consum present.

EURIBOR: És el tipus de interés al que es presten els diners entre si els bancs europeus.
MACROECONOMIA:

OBJECTIUS DE LA MACRO:
+Creixement de la producció: L’indicador més ampli de la producció total d’unaeconomia és el ProduteInterior Brut. (PIB)
+Plena ocupació: Quan la majoria de les persones actives tenen feina, l’economia tindrà un nivell elevat d’ocupació.
+Estabilitat dels preus: Aconseguir una inflació baixa o un nivell general de preus estable és un objectiu macroeconòmic clau, ja que els forts creixements de preus distorsionen les decisions econòmiques de les empreses i dels individus.+Equilibri en la Balança de Pagaments

PIB: El PIB és el valor de mercat de tots els béns i serveis finalsproduïts durant un anyen territori nacional.

PIB POTENCIAL: És el nivell màxim de producció al què pot arribar l’economia mantenint estables els preus i amb la mínima taxa sostenible de desocupació.

POLÍTICA MONETARIA: La política monetària compren les mesures del Banc Centralorientades a controlar la quantitat de diner i les condicions de crèdit. Objectiu de la Política Monetària: Estabilitzar l’activitat econòmica o almenys pal·liar els efectes derivats dels cicles econòmics.

POLÍTICA FISCAL: La política fiscal compren les decisions del govern sobre el nivell de la despesa pública (D) i els impostos.

METODES PER A CALCULAR EL PIB:
Són tres: Métode de la despesa,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La celestina
  • La celestina
  • La celestina
  • La celestina
  • Celestina
  • La Celestina
  • la celestina
  • La Celestina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS