La celiaquia

Páginas: 4 (941 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2012
3. Menjar fora de casa.

A poc a poc s'arriba a saber més d'establiments que són sensibilitzats amb aliments sense gluten, tots ells han recurrit a la FACE per obtenir informació i formació enaquest sentit. No obstant això, encara hi manca de coneixement entre la població general, tant sobre la malaltia Celiaca com sobre els aliments que contenen gluten, això pot ser un problema greu quan hande menjar fora de casa: els bar i empreses, restaurants, hotels, avions, hospitals...





3.1. En el col·legi o en la guarderia:

Una vegada matriculat el nen celiac en el centre escolar, elprofessorat i els responsables de cuina i menjador hauran de conèixer que hi ha un alumne celiac en el col·legi i se'ls haurà d'informar sobre què és la malaltia Celiaca i en què consisteix una dietasense gluten. Les associacions de celiacs poden proporcionar informació escrita per lliurar en el col·legi o en la guarderia.

Si es pensa deixar al nen a menjar en el centre, primer calassegurar-se que li poden garantir una dieta sense gluten. En les guarderies o jardins d'infància això sol ser més fàcil a causa del reduït nombre d'alumnes i perquè els menjars es basen fonamentalment en purési productes naturals frescs.


En el col·legi s'hauran de tenir en compte una sèrie d'aspectes:

- Si el menjador disposa de cuines pròpies és convenient que el cuiner es reuneixi amb els paresdel nen celiac per acordar un menú sense gluten. En el cas del nen celiac és recomanable adaptar el menú, en la mesura del possible, al dels altres nens, encara que sense oblidar que una part de laseva educació consisteix en saber que hi ha certs aliments que ha de menjar diferent als altres.

- Si el menjador està gestionat per una empresa externa o catering és convenient que l'adreça delcentre contacti amb el dietista de l'empresa o amb el departament de qualitat per esbrinar si proporcionen menús sense gluten amb les garanties suficients, si es que sí, s'ha de solicitar aquest menú per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Celiaquia
  • Celiaquia
  • Celiaquia
  • Celíaquia
  • la celiaquia
  • Celiaquia
  • Celiaquia
  • CELIAQUIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS