La Chanson De roLand

Páginas: 11 (2524 palabras) Publicado: 12 de abril de 2012
ÍNDEX.

INTRODUCCIÓ I METODOLOGIA....................................................PÀG.2

ELS PERSONATGES.........................................................................PÀG.3

REFERÈNCIES HISTÒRIQUES.........................................................PAG.6

LA DONA A L’EDAT MITJANA..........................................................PÀG.7

LA CANÇÓ DE ROLAND I ELNEOTRADICIONALISME..................PÀG.8

CONCLUSIÓ........................................................................................PÀG.9

BIBLIOGRAFIA....................................................................................PÀG.10





INTRODUCCIÓ I METODOLOGIA.

Aquest treball és un estudi dels diversos personatges que apareixen a l’obra titulada “La cançó deRoland” en la seua traducció al català feta per Joan Jubany. També inclourem un apartat on tractarem l’absència de personatges femenins a les cançons de gesta, gènere al qual pertany aquesta obra en qüestió.

L’objectiu principal és fer un estudi de les característiques principals dels personatges d’aquesta cançó. Saber quines característiques són reals i quines són producte de laimaginació de l’autor.

La metodologia emprada ha estat la lectura comprensiva de l’obra i la presa d’apunts de les característiques dels personatges que la composen, a més a més, s’han consultat dues obres, una de George Duby per a l’apartat de l’absència de personatges femenins a la cançó de Roland i a la cançó de gesta en general i altra de Ramón Menéndez Pidal per a tractar d'aprofundir unamica més en aquest estudi. Aquestes dues obres apareixeran citades a l’apartat corresponent a la bibliografia emprada.

Com que parlar de tots els personatges que componen aquesta obra faria que el treball s’allargués més del degut, s’ha fet una tria de personatges i hem escollit els que considerem de major importància en el desenvolupament de l’obra, no obstant això, n’inclourem d’altresque per aquest treball són imprescindibles.

El treball està compost per aquesta introducció, el treball en qüestió que serà on analitzarem les característiques dels personatges triats, farem un incís als personatges femenins a la cançó de gesta per acabar en una petita conclusió i l’apartat pertanyent a la bibliografia.

Les característiques dels personatges escollits es basaranen els apunts directes de l’autor de l’obra sobre els personatges en qüestió i també del que se’n desprén de la lectura del text i de les nostres pròpies conclusions al respecte.




ELS PERSONATGES.

El primer dels personatges escollits és Roland, és el més important de l’obra i també el què dóna títol a la cançó. Roland esdevé nebot de Carlemany a l’obra, cosa què no éscerta en la realitat. És un dels dotze pars de Carlemany, els pars, són els què aconsellaven a Carlemany en les decisions que aquest havia de prendre. Eren senyors feudals que posseïen territoris al voltant de Bretanya i els quals brindaven “auxilium” i “consilium” a Carlemany.

Roland és el personatge principal i ho és per moltes raons. És un cavaller amb molt bona formació amb les armes isempre disposat a lluitar i conquerir territoris per al seu senyor. Simbolitza molt bé l’esperit cristià de l’època ja que, en aquesta època, tot eren lluites contra els infidels. Personatge robust, de vegades prou arrogant i desmesurat. Una característica important que cal destacar és la fidelitat al seu senyor per damunt de tot.


1 Roland, el comte, pel mig del camp cavalca;


2 téDurandall, que malfereix i talla.


3 Als sarraïns, els causa un gran carnatge.


4 Qui pogués veure’l llençar un mort sobre altre,


5 i la sang clara regalar per la prada!


6 Té sang pels braços i la cota de malles;


7 i el seu cavall, pel coll i les espatlles.



Roland està promés amb Aude, que és germana del següent dels personatges que per ordre d’importància...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les sarrasins dans la chanson de roland
  • Chanson De Roland
  • La chanson de roland
  • La Chanson de Roland
  • La chanson de roland
  • La Chanson De Roland
  • gestualidad en la Chanson de Roland
  • roland

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS