La ciencia

Páginas: 2 (359 palabras) Publicado: 28 de febrero de 2011
Intervenció psicosocial
L’ intervenció psicosocial s’utilitza juntament amb el tractament farmacològic. Els psicòlegs el que fan és estimular les capacitats que encara tenen els malalts perdisminuir la pèrdua de funcions i habilitats que fan diàriament. Aquesta estimulació consisteix en:
* Treballar a les àrees on el malalt encara recorda.
* Ajudant al malalt en el comportament de laseva conducta i de funcionalitat ( per poder anar al lavabo).
* Fent teràpies on intervinguin les emocions.
Les teràpies que intervenen en les emocions són:
* La Teràpia de validacióAquesta teràpia pretén restablir l’autoestima i reduir l’estrès mitjançant els llaços emocionals amb el passat. Es basa en l’acceptació de la realitat i la veritat personal a través de tècniquesespecifiques. Aquestes tècniques fan referencia a mètodes conductuals i psicoterapèutics per satisfer les necessitats dels individus segons l’estadi de la demència. Per exemple: utilitzant paraules senzillesque els hi donin confiança, recordar el passat o utilitzar musica per recordar, etc.

* La Teràpia de reminiscència
Consisteix en anar cap el record, interpretant els esdeveniments de la vida del’individu. Està enfocada a records positius mitjançant estímuls visuals amb l’ús de fotografies, llibres; tàctils, utilitzant objectes, etc. Té com objectiu estimular la memòria i l’estat d’ànim.* La Psicoteràpia de recolzament
És més utilitzada amb pacients amb trastorns de la memòria més lleus. Es basa en un recolzament psicològic per afrontar i/o sobre portar la malaltia. S’utilitzatant en pacients com en persones que estan al voltant (cuidadors, familiars, etc.).

* La Integració sensorial
Les persones amb Alzheimer solen presentar alteracions en el pensament, en laconcentració, es troben desorientats en el temps... Mitjançant aquesta tècnica d’integració sensorial les persones poden arribar a manifestar un progrés significatiu d’orientació, de records, llenguatge....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciencia ciencia
  • Ciencia ciencia
  • Ciencia O Ciencias
  • Ciencias Ciencias
  • Ciencia o No Ciencia
  • la ciencia y las ciencias
  • Ciencias
  • Ciencias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS