La Cinta Blanca Comentari

Páginas: 4 (835 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2015
COMENTARI DE ‘LA CINTA BLANCA’
Das weiße Band (en català La cinta blanca) és una pel·lícula produïda l’any 2009 del director austríac Michael Haneke. La historia, produïda en blanc i negre,transcorre un any abans de l'esclat de la Primera Guerra Mundial i descriu els misteriosos incidents que tenen lloc al fictici poble d'Eichwald, ubicat al nord d'Alemanya.
Històricament la trama de lapel·lícula té lloc durant el sorgiment del feixisme, però segons Haneke el film pretén més aviat enfrontar-se amb la violència de qualsevol tipus com a tema principal, sigui polític o sigui religiós.Michael Haneke (Munic, 23 de març de 1942) és un director i guionista de cinema austríac conegut pel seu estil ombrívol i pertorbador. Les seves pel·lícules sovint tracten problemes de la societatmoderna, i solen causar controvèrsia. Haneke ha treballat a la televisió‚ teatre i cinema. El 2005 va obtenir el premi a la millor direcció per la seva pel·lícula Caché al Festival de Cinema de Canes.
Dasweiße Band es va estrenar el 21 de maig de 2009 durant la 62a edició del Festival Internacional de Cinema de Canes, on Haneke se'n va endur la Palma d'Or.
La història és narrada i extreta de lamemòria del professor de l'escola: al poble protestant d'Eichwald -al nord d'Alemanya- durant l'Imperi Alemany dels anys 1913 i 1914, les persones més importants com ara el capellà, el metge o el barósón els que manen a dones, nens i pagesos. El capellà dirigeix el cor de l'escola, i pretén fer agafar castigar als seus fills en plena adolescència degut a faltes menors que aquests han comès com, perexemple, durant setmanes els fa portar una cinta blanca en record del camí de la virtut només perquè un dia no van arribar a temps a casa i per l’hora de sopar ja que es fa fosc i tampoc els deixasopar.
El metge, que es comporta amablement amb els nens del poble, humilia i menysprea exageradament a la seva minyona i li diu coses com “Ets una vella fastigosa”, “Et fa pudor la boca i em fas...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La cinta blanca
  • Analisis Pelicula_La Cinta Blanca
  • La Cinta Blanca. ¿La Sociedad Del Futuro?
  • Disertación: La Naturaleza Humana En "La Cinta Blanca"
  • Comentari Català Tirant lo Blanc
  • comentario de Tirant lo Blanc
  • Comentario De Poema Álamo Blanco
  • Comentario Del Libro La Rosa Blanca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS