La ciudad de la espera

Páginas: 4 (824 palabras) Publicado: 19 de enero de 2015

‘’LA CIUDAD DE LA ESPERA’’





















SITUACIÓ GEOGRÀFICA
Al Hoceima o Alhucemas (anomenat per molts locals Biya) és ciutat portuària al Mar Mediterrani, una deles principals ciutats del Rif i la capital de la regió Taza-Al Hoceima-Taounate, al Marroc.
Al Hoceima està situat prop d'Ajdir, la ciutat on va néixer el líder guerriller Abd al-Karim al-Khattabi. Essitua al territori de la tribu Bucoya del Rif que parlen Tamazight.



















BREU RESUM
El documental que analitzem utilitza la visió de diferents persones deAlhucemas, la capital del Rif. Per explicar millor els temes que tracta l’ audiovisual, desenvoluparem els conceptes més rellevants i relacionats amb el temari de la assignatura:






1. Les diferentscultures de la localitat d’Alhucemas:
En el documental es poden observar com hi ha una varietat de cultures i de grups ètnics en un mateix territori. Les persones que hi surten mostren diferentsperspectives sobre aquestes, exposant la seva posició en vers l’arabització que està patint el territori.
1.1 Berebers i Àrabs
A Alhucemas viuen persones que formen part de la cultura del’Amazight, i són berberòfons. Aquests comparteixen territori amb les persones que formen part de la cultura Àrab, però en cap moment els seus costums, la seva llengua, laseva ideologia, etc. Ells mateixos,no s’identifiquen amb els àrabs i la seva cultura. Aquesta incompatibilitat es plasma en el moment de l’audiovisual, en el que ens mostra a un home que acaba de ser pare i vol posar-li Masin, un nombereber, al seu fill. Es nota la indignació amb l’Estat, qui no l’ha donat la llibertat d’elecció. Manifesta les queixes refusant les pretencions d’arabització dels berebers, la repressió de lallibertat d’expressió i individual, la “democràcia”, que diuen que hi ha a Alhucemas i no és cert, segons com els hi convé.

2. Món occidental i Magrebí (influències)

El fet de la colonització...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Ciudad De La Espera
  • La ciudad de la espera
  • La Ciudad De La Espera
  • La espera
  • La espera
  • Esperanza
  • Esperanza
  • La esperanza

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS