La ciutat llunyana

Páginas: 21 (5066 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2012
RESUM DELS CAPÍTOLS DE TIRANT LO BLANC ENTREGA 1

LA RESPOSTA DEFINITIVA QUE L'ERMITÀ VA DONAR AL REI

El rei estava molt trist, perquè havia perdut nou batalles, llavors una donzella li va dir que sortís i que nomenés capità del seu exèrcit el primer captaires que veiés, va ser quan va trobar a Varoc Guillem, el accepta com molt orgull l'oferta del rei, el rei estava molt content amb ell,perquè era llest, positiu, sabia fabricar granades, tenia molta seguretat en si mateix i de les seves idees.

LES GRÀCIES QUE EL REI D'ANGLATERRA VA FER A L'ERMITÀ
El rei ordeno preparar tot el que havia demanat el ermita (Guillem de Varoc), llavors Guillem li comento que faltava sofre viu però que la Comtessa tenia a casa seva, perquè el seu vidu marit l'utilitzava (el vidu era Guillem, peròcap ho sabia, ni tan sols la Comtessa li va reconèixer).
Més tard a l'hora de dinar el rei va seure l'ermità al seu costat com molt orgull, i la Condensa es va entristir per no haver fet més per aquell ermità quan venia a demanar caritat.

DE QUAN EL REI ANGLÈS DONÀ LLICÈNCIA A L'ERMITÀ PERQUÈ ANÉS A FER LA COMPOSICIÓ DE LES GRANADES
En acabar de prepar les granades l'ermità es va dirigir aposar-les en el campament dels moros tot sol.
A mitja nit havia tant foc que els moros no sabien que fer, i en veure que quan tiraven aigua el foc s'encenia més, es van espantar moltíssim i van fugir, amb això van aconseguir la victòria. El rei moro va fugir al castell d'Alimburg.
Després el rei dels moros va enviar una carta al rei d'Anglaterra per fer un combat, deia que si guanyaven esquedarien com la illa, i si no guanyessin marxarien d'Anglaterra.
El monarca renúncia la corona a favor del contingut ermità i el rei de Gran Canària aconsegueix vèncer i tallar-li el cap. Després l'ermità es dóna a conèixer a la seva dona, ella volia que ell es quedi però el es nega. Finalment torna a fer la seva vida ermitana.

Leidiane Cardoso Teixeira
RESUM DELS CAPÍTOLS DE TIRANT LO BLANCENTREGA 2

DE QUAN EL REI D'ANGLATERRA ES CASÀ AMB LA FILLA DEL REI DE FRANÇA, I DE LES GRANS FESTES QUE VA FER
El rei d'Anglaterra es casa amb la filla del rei de França, això fa com que es promogui una gran festa, amb exercicis d'armes, la noticia es fa publica per tots els regnes cristians. Un gentilhome acompanyat de molts més cavallers, anaven de camí al castell, però el gentilhome d'origenBritànic es queda dormit sobre del cavall, el cavall agafa una altra ruta que arriba fins a la font on estava l'ermità, just al moment l'ermità llegia un llibre, de la ordre de cavalleria de Ramon Llull, que té l'escena d'un home dormint damunt d'un cavall. En despertar l'ermità li pregunta el nom i la raó que havia vingut al desert.

DE COM TIRANT MANIFESTÀ EL SEU NOM I EL SEU LLINATGE A L'ERMITÀTirant es presenta a l'ermità (Guillem de Varoic), i li explica el perquè es diu Tirant lo Blanc, perquè el seu pare era el senyor de Tirània i la seva mare la filla del duc de Bretanya i es deia Blanca, per això li havien posat el nom de Tirant lo Blanc.Deprès, li explica a l'ermità perquè estava allà, que el s'havia quedat adormit en el cavall i que anava de camí a les festes de la boda delrei, que faria cavaller a tots els joves que volien rebre l'ordre de cavalleria, i que el havia demanat per a ser rei d'armes.L'ermità va recordar que representava aquesta ordre i de tot allò que pertany a un cavaller, perquè l'ordre de cavalleria sempre deu un grandiós honor.

DE COM TIRANT DEMANÀ A L'ERMITÀ EN QUÈ PENSAVA

En veure pensatiu l'ermità, Tirant li suplica que li digui si és uncavaller, l'ermità li contesta que feia més o menys cinquanta anys habitants encebament l'ordre de cavalleria a l'Àfrica.Tirant li pregunta qual era la millor forma de servir l'ordre de cavalleria, l'ermità es sorprèn, perquè no es podia creure que el no la sabés, i li diu que cap cavaller no és cavaller si no sap l'ordre de cavalleria.Tirant es contenta molt per haver trobat un home que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La ciutat llunyana
  • La ciutat llunyana
  • La ciutat llunyana
  • Ciutat Llunyana
  • Ciutat llunyana
  • La ciutat llunyana
  • Ciutat de Ciutats
  • Ciutat vella

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS