La Clonaci

Páginas: 2 (351 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2015
Estrella Berbel Leiva Batx. 1rA
LA CLONACIÓ
1. L 'article fa referència a la novel·la de Kazuo Ishiguro No em deixis mai (Editorial Anagrama, 2001), la lectura recomanem per conèixer la realitatno tan llunyana que planteja. Però a la vista del text si pots comentar breument l'aplicació que planteja de la clonació d'éssers humans, la seva legitimitat, la realitat que això dissenya, lesconseqüències, el seu control, prohibició o autorització, acceptació, rebuig, etc.
En aquest cas, Kazuo Ishiguro, planteja el clonament dels humans fets per poder donar òrgans a altres éssers nascuts de formanatural i així allargar la vida dels altres. Per tant, la protagonista, Kathy, és una de tants clons cultivats amb l’únic objectiu de donar òrgans.
2.  Busca a internet alguna referencia al’actualitat del problema (clonació de simis, expectatives de la clonació d’humans amb finalitats mediques, legitimitat d’aquestes pràctiques per la comunitat científica...).
Un dels projectes relacionats amb laclonació més comú i actual és el de les cèl·lules mare, que sorgeix el conflicte de si és tracta de clonar humans o no, tot i que o neguen. Com es veu en aquesta pàgina:http://www.ara.cat/premium/societat/investigacio-cientifics-Universitat-dOregon-clonacio_0_920308092.html
Cito la pàgina:
“La troballa de l'equip de científics d'Oregon, que ha obert la porta a la clonació de cèl·lules marehumanes amb fins terapèutics, ja ha obert també un debat ètic. Els científics destaquen la importància de la clonació de cèl·lules mare, mentre que l'Església catòlica ho considera immoral. La responsablede recerca i desenvolupament del servei de medicina de reproducció de l'Institut Quirón Dexeus, Anna Veiga, destaca la importància de la troballa dels investigadors nord-americans, que, per primercop han aconseguit cèl·lules mare a partir d'una clonació. "Feia anys que s'anava al darrere d'aconseguir aquest èxit i, tot i que s'havia aconseguit en primats superiors, en humans es resistia"....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Clonació
  • clonacio
  • La Clonaci N
  • LA CLONACI N
  • Clonaci N
  • LA CLONACI N
  • CLONACI N
  • Clonació Biologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS