La Comunicacio Oral

Páginas: 2 (396 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2012
LA COMUNICACIÓ ORAL
Definició
És aquella comunicació en la qual hi ha un emissor i un receptor, es transmet un missatge per l´aire. Perque hi hagui comunicación el receptor ha de respondre al´informació rebuda i ha de reaccionar a l´informació rebuda.
Principis bàsics de la comunicació: El missatge; ha d´estar estructurat desde uns motius, un contingut i un final. L´énfasis; assenyalar d´unamanera clara les paraules clau del missatge. La repetició; si es necessari s´ha de repetir més d´una vegada el missatge. La senzillesa; és preferible un llenguatge senzill que no un llenguatgecomplicat.
Característiques bàsiques: Claredat, brevedat, cortesia i proximitat.
Comunicació no verbal
És la transmissió d´un missatge sense la necessitat d´emplear una paraula codificada.
Models decomunicación oral
Un model òptim és aquell que combina els coneixements amb unes bones habilitats i concretament les habilitats que hem vist en la comunicació oral.
Escolta activa
És la escolta ambatenció i resposta del missatge. Amb la escolta activa conseguim que la comunicaió continuï, i també aconsseguim arribar al fons del problema i nucli del missatge.
Recomanacions: Tenir una disposiciópsicològica, observar l´interlocutor, utilitzar la paraula, evitar fer altres coses mentres escoltam, emplear la comunicació no verbal per practicar una escolta activa.
Clases de comunicación oralSegons el nombre de participants: - Singular; en la qual el receptor no té torn de resposta. – Dual; la comunicacío es entre 2 persones. – Plural: la comunicació és entre 2 o més persones.
Segons lanaturalesa de la comunicació: - Diàleg: és la comunicació bàsica entre 2 o més persones. Què hem de fer? Hem d´alternar les rèpliques (parlar i escoltar), hem de respectar, confiar i mostrar interés perla conversa, hem d´emplear una forma lingüística adecuada, hem de parlar amb cohesió i coherència. Què no hem de fer? No mostrar escolta activa, faltar el respecte dels companys, no concentrar-nos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comunicació Oral
  • Te cnicas de comunicacio n oral
  • Comunicaci N Oral
  • Comunicació i Expressió Oral
  • LA COMUNICACI N ORAL
  • Comunicaci N Oral
  • COMUNICACI N ORAL Y ESCRITA
  • TALLER COMUNICACI N ORAL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS