La conquista del paraiso

Páginas: 6 (1442 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2013


1492: LA CONQUESTA DEL PARADIS
Aquesta pel·lícula anomenada “La conquista del paraíso” va ser feta en 1992 i té com a director Ridley Scott.
Aquest film ens permet vore de manera il·lustrada (i no escrita), de manera que ens facilita a l´hora de poder entendre millor els esdeveniments i els seus contexts.
Com ja sabem, Amèrica fou descoberta per Colóm al 1492, però aquest no eraAmèrica el que estava buscant exactament. Ell mantenia la tesi que havia estat a una part desconeguda de Xina i Japó, de fet, era el que volia trobar, però mai va ser així.
Tant a la pel·lícula com en la realitat podem apreciar com intenta per tots els mitjans que la Corona accepte aquest viatge, i ho intenta manipulant el desig econòmic, dient que per exemple l´arribada a Àsia seria una granoportunitat per comerciar amb aquesta, i que a més seria una bona ocasió per a implantar la religió catòlica.
Dins d´aquest moment, trobem un context amb prou esdeveniments que marcaren aquest segle XV i XVI com per exemple:
La caiguda de la ciutat de Granada que havia estat dominada fins ara pels islàmics i que ara passa a formar part de la Corona espanyola.
L´arribada de Rodrigo Borja, un valencià queva arribar a ser Papa amb el nom d´Alexandre VI i que gràcies a aquest, els reis obtindran les bules papals així com el títol de catòlics per l´expulsió dels jueus.
Doncs empren el viatge junt amb prou homes i tres caravel·les que seran les conegudes “La Pinta”, “La Niña” i “Santa Maria”.
Aquest primer viatge que protagonitza tarda més del que ell esperava (en la pel·lícula se diu que portennou setmanes i que ja han recorregut més de 750 llegües) i que aquest viatge ha sigut fet tan sols per la nostra avarícia i que per això Déu ens ha abandonat i no trobem terra. Poc després si que se sap que arriben a terra ferma el 12 d´octubre de 1492, i es Guanahaní. Colóm li dona el nom de San Salvador). En aquesta illa veuen l´arribada dels indis que els reben pacíficament, el governadorMontezuma, i sense cap intent violent. Colóm estava convençut d´haver arribat a les Illes Orientals i per això va denominar “indis” als seus habitants.
Dins d´aquest context, diu als indis que alguns dels seus homes se van a quedar allí per construir un fort, el “Fort de Nadal” (exactament 40) i que després ja tornaran molt més. També fa al·lusió a les plagues com va ser per exemple la varicel·la quevan portar els europeus, les quals ells no tenien defenses adequades. Dins del seu diari conta sobretot que no ha vist cap signe de civilització tal com deia Marco Polo, tal com la construcció de ciutats o la falta de vestimenta i dona a entendre que tornarà ja que pensa que encara queda molt per descobrir.
Quan arriba a Espanya se reuneix amb la Corona i explica tot el que ha vist, donant granimportància als paisatges protagonitzats per la seua bellesa, mentre també mostra alguns indígenes, or i espècies exòtiques.
Posteriorment, decideix fer un segon viatge per tal, com ja hem dit abans, de descobrir més coses, i aquesta volta empren el viatge amb els seus germans Bartolomé i Diego.
Les Indies Occidentals, que així se deia al continent abans d´utilitzar el terme Amèrica (degut a ques´arribava per occident) són protagonistes en el segon viatge també que va fer Colóm el mateix any que va tornar del primer, en setembre de 1493. En aquest ja va haver-hi molta més gent que al primer. Ací es on descobreixen que els homes que van deixar al “Fort de Nadal” havien sigut assassinats per una revolta dels indígenes. També se pot apreciar la superioritat en quant a qüestions tècniques perexemple ja que els indis careixien d´armes de foc per exemple, encara que eren els indígenes els que comptaven amb una superioritat numèrica. Així i tot es en aquest moment quan funden la primera ciutat que s´anomenarà “Isabela” (en honor a la reina espanyola). Aquest esdeveniment ho narra a través de cartes que envia a la seua família per exemple i explica les dificultats per les que tenen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Conquista Del Paraiso
  • La Conquista Del Paraiso
  • La Conquista Del Paraíso
  • La Conquista de paraiso
  • la conquista del paraíso
  • la conquista del paraiso
  • La conquista del paraiso
  • La conquista del paraiso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS