La Constitució Del 1812

Páginas: 4 (986 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2012
1- Classificació del text
a) Descriu el tipus de font i digues de què tracta.
La font és primària per que és contemporània dels fets.
La Constitució del 1812, es tractava d’una reformaliberal de l’estat absolutista, que consistia en una declaració de drets del ciutadà on es garantien la llibertat de pensament i d’opinió, la igualtat dels espanyols davant la llei, el dret de petició, lallibertat civil, el dret de propietat i el reconeixement de tots els drets legítims dels individus que composaven la nació espanyola. Aquesta nació era definida com la reunió del conjunt de tots elsespanyols dels dos hemisferis, és a dir, els territoris peninsulars i les colònies americanes i no era patrimoni de cap família ni persona.
b) Quin és el context històric del text?
Estem a l’etapaconeguda amb el nom de la crisi de l’Antic Règim, Espanya necessitava un gran canvi, tant social com polític i econòmic, que s’iniciarà amb la guerra del francès i les corts de Cadis, però va seruna època immersa de ambicions que va provocar que aquest proses de canvi fos lent i conflictiu. Espanya es troba en una situació de buit de poder, que serà ràpidament corregida pels eclesiàstics, elspropietaris i els sectors cultes, organitzant una forma de poder local extraordinari, les juntes locals. Finalment els liberals prenen el lideratge Espanyol amb la convocatòria de les corts espanyolesy es forma l’obra de la constitució del 1812.
c) Digues qui va redactar la Constitució del 1812 i a qui anava adreçada.
La Constitució del 1812 va ser redactada per las corts espanyolesreunint-se a l’illa de León, a Cadis, ja que era una zona molt allunyada de la frontera amb França i oferia prous garanties per la defensa. La constitució anava adreçada exclusivament al pobleespanyol, tal i com diu el tercer article de la constitució ,“ la soberania reside esencialmente en la nación”, edificant un nou projecte polític que lluitava contra el despotisme oposant-hi una societat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La constitució del 1812
  • Comentari De Text De La Constitucio De 1812
  • Història constitució 1812
  • Constituci N 1812
  • LA CONSTITUCI N ESPA OLA DE 1812
  • Constitució 1812 (català)
  • Constituci n de 1812
  • Què Va Suposar La Constitució De 1812

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS