La constitucion del 1812 (ejercico)

Páginas: 2 (390 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2010
La Constitució de 1812
La Constitució de 1812, també anomenada la Pepa, va ser fundada per les Corts de Cadis el 18 de març de 1812 en absència del rei Carles IV i el seu fill Ferran VII. Laconstitució es de caire liberal i el objectiu de la Cort de Cadis era que la constitució fos aprovada per el rei quant tornes. La sobirania espanyola recau únicament en la nació espanyola.
La constitucióhi diu que el govern d’Espanya continuarà sent una monarquia moderada i hereditària. El rei es l’únic que pot executar les lleis i pot vetar aquestes dues vegades consecutives, però aquestes lleistenen que ser creades juntament amb les corts, es a dir, les corts i el rei. El rei tampoc tindrà dret a jutjar causes civils i criminals ja que ara aquesta funció recau sobre els tribunals.
Les cortsseran formades per diputats els quals per poder formar part de les corts de Cadis tenen que tenir una renda anual procedents de bens propis, es a dir, terres de la seva propietat però que les treballinaltres persones i aquetes els hi paguin a final de mes. Els diputats seran elegits per províncies, a cada província si presentaran uns quants i el poble decidirà a traves d’una votació quin diputatanirà a les corts de Cadis a representar-los.
En aquesta constitució tots els espanyols tenen dret a l’educació, no podran violar la casa de cap espanyol ni torturar a ningú. Però per alta banda totsels espanyols tenen que mantenir l’estat pagant-li impostos. En aquesta constitució no hi ha llibertat de premsa ja que per imprimir i publicar algun diari o revista es tenia que tenir una llicència,imprimir i publicar sense llicència estava prohibit.
La nova constitució encara que fos de caire liberal no separava església d’estat, l’única religió permesa en tota la nació espanyola es lareligió catòlica, apostòlica, romana i única variable.
En resum la constitució de les corts de Cadis es de caire liberal, es a dir, parteix del principi d’igualtat de drets, impedeix que els tres poders...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Constitucion 1812
  • Constitucion 1812
  • Constitución De 1812
  • Constitución De 1812
  • La Constitucion De 1812
  • Constitución 1812
  • Constitucion De 1812
  • CONSTITUCIÓN 1812

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS