La corona d Arago

Páginas: 3 (712 palabras) Publicado: 19 de abril de 2015
La corona d’Aragó


Per Corona d'Aragó s'entén la comunitat de gents i terres que estaven sotmeses a la jurisdicció del rei d'Aragó, les institucions del qual eren *independenientes entre si.

Elseu origen està en els pactes establerts entre Ramiro II el Monjo , rei d'Aragó, i el comte Ramón Berenguer IV de Barcelona en 1137. El fill de *Petronila, reina d'Aragó, i de Ramón Berenguer IV, comtede *Barceloan i Príncep d'Aragó, va anar Alfonso II el Cast, rei d'Aragó i comte de Barcelona, primer monarca de la Corona d'Aragó en 1162.

La Corona es basava en el *pactismo entre el rei i elsregnes. La seva armadura es va configurar amb la creació de solidaritats horitzontals entre les gents dels diferents territoris que la *confomaban.

La denominació de "Corona d'Aragó" és "tardana" doncsal segle XIII es denominava com a "Corona *Regni *Aragonum" (al·ludint al símbol real aportat pel regne d'Aragó), en el XIV com a "Corona Règia *Aragonum" (Corona del rei d'Aragó) i en el XV "RealCorona d'Aragó" (els monarques enumeren els seus títols per ordre jeràrquic). Zurita en el XVI va escriure els seus "Anals de la Corona d'Aragó". Són totalment incorrectes les denominacions de "Corona*catalano-aragonesa" o "confederació catalanoaragonesa" o *habalr de "comtes-reis", no té cap sentit, són invents *recentísimos de sectors *nacionalsiats catalans que no tenen cap sentit històric.L'epicentre de la Corona van ser els seus dos estats originaris: Aragó i Barcelona. Els reis es coronaven a la Seu de *Zaragzoa on també convocaven corts. Les Corts Generals de la Corona (d'Aragó,Catalunya i València) se solien reunir a Montsó (Aragó)
Després d'Alfonso II, els monarques de la Corona d'Aragó van ser:

- Pedro II el Catòlic. 1196 - 1213. Va combatre en al victòria de les Navas de Tolosa(1212) i va ser derrotat en la batalla de Muret el dijous 12 de setembre de 1213. (Li dedicaré properes entrades)

- Jaime I el Conqueridor. 1213 - 1276. Va conquistar Mallorca i València, que va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Corona D' Aragó
  • La Corona D Aragó Dels Segles XVI Al XVIII La Literatura Popular Dels Segles XVI Al XVIII El Renaixement
  • Corona De Arag N
  • Extension D Ela Relacion Corono Implante
  • alargamiento d corona
  • El Mercado Local En Las Pequeñas Villas De La Corona De Arago
  • Corona
  • la corona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS