la corrosió dels metalls

Páginas: 3 (720 palabras) Publicado: 29 de agosto de 2014
Gerard Llobet
CORROSIÓ DELS METALLS

La corrosió metàl·lica és la degradació de materials metàl·lics, en compostos metàl·lics, la corrosió metal·lica més freqüent és la oxidació. Aquestadegradació del material delimita la vida útil del objecte, i això és un problema econòmic molt important en les indústries, ja que inhabilita peces i estructures.
L'oxidació és la causa principal dedegradació dels metalls i els seus aliatges. Sabem que una espècie química s'oxida quan cedeix electrons:

X → X+ + ne-

Hi han dos tipus d'oxidació:
La oxidació seca: es produeix quan els metallssón atacats directament per l'oxigen, és important només amb els metalls a temperatura elevada.
La oxidació humida: es la que sofreixen els metalls quan reaccionen amb els electròlits continguts al'aigua, i l'ambient en general o el d'una dissolució àcida.
Els factors atmosfèrics varien el ritme d'oxidació dels materials.
Com ja s'ha dit anteriorment l'oxidació seca només es produeix quan elmetall es troba en temperatures molt altes (quasi en estat de plasma), per tant a temperatura ambient només es produïra la oxidació humida. Per exemple, si tenim una barra d'acer en el desert delSàhara, la superfície es mantindrà brillant durant molt de temps, en canvi si agafem aquesta mateixa barra i la traslladem en una zona costanera, es formarà més ràpidament una capa de rovell. Per tantpodem dir que la presència d'aigua, o en general d'algun electròlit accelera l'oxidació.
Altres agents corrosius, són el (SO2) i la (NaCl) que trobem en l'atmosfera.
La sal s'incorpora a l'atmosferadesde el mar, i el seu gran poder reductor fa que la corrosió dels metalls en zones costaneres sigui més ràpida. D'altre banda el diòxid de sofre va lligat a la contaminació atmosfèrica i la plujaàcida.

El cas més conegut de corrosió dels metalls és el pas de ferro a rovell (òxid de ferro (III) hidratat Fe2O3 ·nH2O)
2Fe + 3O2 → Fe2O3
L'oxidació del ferro es una reacció espontània,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mite dels metalls i el carro alat
  • Estudi de la reactivitat dels metalls alcalins i alcalinoterris
  • Corrosio
  • Els metalls
  • Metalls no fèrrics
  • Corrosi n
  • Corrosi n
  • Corrosi N1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS