La crisis

Páginas: 6 (1376 palabras) Publicado: 21 de marzo de 2013
La crisi econòmica, perill o oportunitat?
La situació econòmica d’avui en dia es pot resumir en una senzilla frase “males noticies”. Estem perdent jocs de treball, cases, negocis i estalvis per a la jubilació. No hi ha cap dubte que hi ha molta gent que ho està passant molt malament.
És innegable que moltes persones estan en risc durant aquesta època, molts dels treballs són eliminats perreduir costos. Els preus estan pujant per a compensar les baixes en la demanda o l’augment dels costos de producció. Les tasses d’interès augmenten. En conseqüència, per a moltes persones endeutades és molt difícil sortir de l’endeutament.
No pensar amb l' agonia i els problemes que la situació econòmica està creant no és molt realista, però centrar-se només en la part negativa de la crisi i ignorarallò positiu que es pot trobar en èpoques així pot afonar-nos encara més.
Els temps difícils tenen sempre oportunitats úniques i beneficioses:
-Oportunitats per als xiquets. Els hi podem transmetre valors on l’estalvi sia més important. Eduquem als nostres fills amb valors d’autocontrol (no els condemnem a cometre els mateixos errors). Tenim més temps? utilitzen la imaginació, menys tele (ja noens poden permetre la tele per cable i els canals de dibuixos a totes hores s’han acabat), connectar amb el passat i demanar consell als majors per resoldre problemes quotidians...
- Oportunitats per a nosaltres. Fer les cosses un mateix. Aprendre a fer tot tipus de reparacions, jardineria, manualitats, cuina... poden augmentar sentir-se útil i valuós. Cercar noves oportunitats. Millorar elcurrículum ens pot donar seguretat a l’hora de sortir a cercar feina. Posar-nos en forma. Fumarem menys, beurem menys (no tenim diners per a pagar els vicis) i com tenim més temps podem fer més exercici. En moments difícils podem intentar treure millor partit a la nostra vida amb el que tenim. Portar una vida més simple. Els problemes econòmics poden causar efectes molt nocius a la salut emocional,però hi han persones que descobreixen avantatges inesperats als problemes econòmics. Al haver de suprimir moltes activitats, la vida és més simple, i a voltes, això crea un sentit de major felicitat. Major sentit espiritual. Quan desconeixem que ens espera, ens tornem més agraïts amb el que tenim. Més amor. Amb menys hores de treball hi ha parelles que estan trobant més temps, energia i comprensió peral romanç.
-Oportunitats per al planeta. Menys fem. En tots aquests anys d’esplendor la cultura “d’usar i tirar” s’ha instal·lat en el món desenvolupat. Utilitzar materials que es pugin tornar a utilitzar pot estalviar molt de diners i a més a més, és bo per al planeta. Més conscients amb les llums. Baixar un poc el termòstat o gastar menys aigua són també mesures que ajudaran tant a la nostrabutxaca com al nostre medi ambient. Reciclar roba. Comprar roba de segona mà, passar-se roba amb familiars o amics, en especial la roba de nins. També es pot cosir o arreglar la roba per guanyar una altra temporada. Deixar el cotxe i caminar. La benzina és una de les despeses més importants en l' economia domèstica.
-Oportunitats per a la família. Més temps junts. Estar menys temps en el treballsignifica que passem més temps amb les nostres famílies, en especial amb els nostres fills. Tot i que la manca d' ingressos no és l' ideal, podem aprofitar per a connectar amb el nostres fills i la parella. Gaudir com abans. Podem tornar a les diversions i entreteniments senzills per a gaudir amb la família i amics. Fer trencacaps, fornejar un pastís o senzillament donar un passeig junts sónactivitats que ens aproparan a les nostres famílies sense haver de gastar diners. Llaços més estrets. Per a la majoria de les famílies que estan passant moments difícils econòmicament, això significa unir-se més. Els avis, oncles i cosins han acudit al rescat de moltes parelles amb problemes econòmics. I pels que no han hagut de ser rescatats, aquests temps d’estretar-se el cinturó ha estat una bona...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Crisis
  • Crisis
  • Crisis
  • Crisis
  • crisis
  • la crisis
  • crisis
  • crisis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS