la crisis

Páginas: 40 (9916 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2014


Treball de Recerca
La crisi i el mercat laboral






Nil Soria Canadell
Institut IES Jaume Callís
Professor: Ramon Ginesta

Curs 2013-2014


Índex

1. Introducció
2. Hipótesis
3. El sistema capitalista
3.1. Els problemes del sistema capitalista
4. Història de les diferents crisis
4.1. Crisis del 1634. Les tulipes a Holanda
4.1.Crisis del 1634. Les tulipes aHolanda
4.2.Crisis del 1720. La bogeria del durat americà
4.3.Crisis del 1836-1857. El ferrocarril, l'especulació a tota màquina
4.4. La Crisi del 1929
4.5. La Crisi del petroli de 1973
4.6. El Crack del 1987
4.7. La crisi del 1990. Crisis de les empreses puntcom
4.8. La crisi de L'efecte Drac (1994-1997).4.9.Comparació de les diferents crisis
5. La crisi mundial i d’Espanya actual
5.1. Conseqüències de la crisi
6. L’atur
6.1. Causes que provoquen l’atur:
6.2. Causes que agreugen el paro Espanyol
6.3. Dades de l’atur
7. El PIB
8. Valoració
9. Conclusions
10. Bibliografia
11. Annexes
6. Conclusió:
6.1 Les causes de les crisis
6.2 Propostes per millorar elfuncionament del mercat laboral i l’economia de Espanya
7.Bibliografia

1. Introducció

Espanya es regeix per un sistema capitalista, on es basa en què les persones amb iniciativa formen una empresa privada i a partir d’aquí tenen els treballadors. Aquest sistema fa que s’aprofiti el màxim les hores de treball juntament amb els recursos disponibles, on els treballadors tenen un sou (normalmentfixe) i l’empresari el sol tenir molt més elevat i depèn del que ven. Això fa que els treballadors guanyin diners, i al tenir-ne puguin comprar. Al comprar fan que un altre empresari tingui més capital, i això vol dir més treballadors. Per tant, vegem com això és una roda, entre més producció, per tant més treballadors que comporta més capital general, això produeix més vendes i ja es torna a iniciaral cicle amb més producció. Aquest sistema competeix amb la llei de la oferta i la demanda, i les empreses han de competir amb les altres empreses del mateix sector.

Tal i com el veig és un sistema constructiu, on l’empresari intenta que tot funcioni bé, tenir forces treballadors per poder produir més i així fer-se més ric. El problema que hi ha hagut és que aquesta cadena s’ha trencat, iaixò ha esdevingut un procés destructiu, on els empresaris han tingut pèrdues, i això ha comportat a acomiadar als treballadors. Això ha passat en termes generals, on els treballadors acomiadats no poden trobar feina, i això provoca que no gastin tant, és a dir, menys ventes, i per tant menys producció, i així continua aquest cicle. Això és el que ens ha passat i el que actualment encara està passanten la nostre societat, on molta població al no treballar esdevé un malestar, és a dir, infelicitat.

L’economia es una ciència en la qual intenten explicar las dinàmiques que mouen el mercat. Penso que és interessant saber-ne d’aquest tema, ja que avui en dia, tot gira al voltant dels diners. Per molt que es digui que “els diners no fan la felicitat”, penso que hi poden ajudar molt a fer-nosfeliços, i tot ésser humà el que busca és ser feliç.

Actualment tots sabem que l’economia espanyola passa per un mal moment, ja que estem passant per una gran crisis. Actualment Espanya té molt dèficit, motiu pel qual ha hagut de demanar un rescat a Brusel·les; a més, hi ha hagut una caiguda de productivitat i un augment de més del 20% d’atur.
En aquest treball es cerquen vàries crisis que hansucceït en el passat, crisis que han provocat molta pobresa i malestar. Actualment el món oriental i més concretament aquí a Espanya, estem vivint sota una nova crisi no coneguda amb anterioritat. Penso que coneixent les crisis passades juntament amb les seves solucions, és possible trobar alternatives per no empitjorar la nostra situació econòmica, i amb sort, tenir alguna idea de com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Crisis
  • Crisis
  • Crisis
  • Crisis
  • crisis
  • la crisis
  • crisis
  • crisis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS