La Cuina De L'Escriptura

Páginas: 6 (1438 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2012
Realitzat per:
Vicent Llinares i Calvillo

La cuina de l'escriptura és un llibre que s'ha de llegir per totes aquelles persones que van a escriure i Daniel Cassany és el seu autor.
Ara vaig a explicar la descripció física del llibre. Vaig a comensar per la part que tothom veu a primera vista, la portada, que està plagada d'agents envellidors col·locats estratègicament en la portada perquèsiga vistós. En la portada d'aquest llibre es pot observar un fons combinat pels colors taronja (la major part) i negre (menys part) que fan un contrast molt vistós. Hi ha un dibuix a la portada que vaig a descriure ara mateix, és senzillament un llibre amb la tapa oberta recolzada a la pantalla d'un ordinador portàtil i un munt de personetes xicotetes l'envolten amb la puntualització que hi hamés personetes al voltant de l'ordinador que del llibre volent dir que, hui en dia, la majoría de les persones utilitzen els ordinadors per a llegir que els llibres. La mesura d'aquest llibre es de 15,5cm d'amplària i 23cm de llargària. Finalment, es pot observar el títol del llibre en lletres negres, el nom de l'autor en lletres grans i l'editorial en lletres blanques perquè esta a la zona negra dela portada.
Seguidament, he de dir que a la solapa es troba l'informació de l'autor. Daniel Cassany és un professor d'anàlisi del discurs i a centrat la seua activitat docent i investigadora en l’estudi dels gèneres escrits de diversos àmbits, amb una perspectiva lingüística i didàctica. Altres obres rellevants d’aquest autor són Descriure escriure i Construir l’escriptura.
A la portada finaltrobem un resum que ens diu a qui va dirigit este llibre i que serveix per a ajudar a tots aquells que volen millorar la seua escriptura perquè aquest llibre recull les ensenyances més importants de la tradició occidental de redacció, per açò ens assegura que millorarem la nostra escriptura.
En l'índex, es pot trobar com està organitzat el llibre, es una ferramenta fonamental per al'organització dels capítols del llibre. El llibre s'organitza en primer lloc amb els agraïments que fa l'autor a persones que l'han ajudat a dur a terme este llibre com esl següents escriptors: Eduard Carrillo, Gloria Sanz, Jaume Palau, etc. Seguidament, s'observa una introducció general dels temes de l'obra. En tercer lloc, els títols es presenten col·locats horitzontalment, en negreta, al centre i davallde cada número. Per una altre costat, estan els subapartats que estan col·locats horizontalment i en lletra més petita. El llibre està distribuït en 16 capítols i mesuren tots més o menys el mateix, excepte els capítols 8 i 11 que són més extensos.
Aquest llibre té un munt d'exemples, correccions i esquemes que ens ajuden a comprendre el que explica Daniel Cassany.
Els cinc primers capítolstenen els següents noms: Primer lliçó magistral, segon Del que s'ha de saber per escriure bé, tercer engegar màquines, quart el creixement d'idees i el cinqué calaixos i arxivadors. Aquests cinc temes es parlen de accions que em de dur a terme abans d'escriure, accions com la pluja d'idees, explorar circumstàncies, etc. També comenta que s'ha de tenir en compte l'àmbit i destinatari que va a rebre eltext i per açò, d'utilitzar un llenguatze clar i consís, que siga adequat per a tothom, una escriptura respectuosa, evitar expressions sexistes i els perjudicis que comporten i pensar en la imatge que vull donar com a escriptor.
Seguidament vénen deu capítols que s'encarreguen d'explicar quins són els elements que s'han de dur a terme per a elaborar un bon text i els passos a seguir, nomenatscadascún de la següent manera: el sisé Paràgrafs, el seté L'arquitectura de la frase, el huité la prosa disminuïda, el nové Jocs sintàctics, el dècim Deu regles per triar mots, el dècim-primer la textura escrita, el dècim-segon el termòmetre de la puntuació, el dècim-tercer Nivells de formalitat, el dècim-quart L'oratòria en prosa i el dècim-cinqué la imatge impresa. Daniel Cassany destaca en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ressenya "La cuina de l'escriptura"
  • La Cuina De L'Escriptura. Ressenya
  • Ressenya
  • La cuina de l'escriptura
  • Ressenya
  • Resum la cuina de l'escriptura
  • los cuinos
  • cuinos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS