La decada ominosa

Páginas: 3 (518 palabras) Publicado: 17 de enero de 2015
LA DÉCADA OMINOSA(1844-1854)
Al 1844, guanyen les eleccions els moderats presidits pel general Narváez. Una política basada en els principis del liberalisme moderat. La pretensió era clausurarl'etapa revolucionaria i normalitzar el funcionament de les institucions liberals, i crear una legislació bàsica per a estructurar el nou Estat.
Predomini de l'ordre i de l'autoritat: la centralització,uniformitat i jerarquització.
El regim es va fomentar en el predomini de la burgesia terratinent. La corona i gran part de l'exèrcit van esdevenir els garants més fidels d'un sistema que no vadubtar en falsejar els mecanismes electorals per tal de garantir el triomf del partit del govern, deixant així els opositors sense cap més alternativa que la conspiració com a única via per a accedir alpoder.
CONSTITUCIÓ 1845: El govern preparà una reforma de la constitució progressista del 1837, en aquesta Constitu va recollir les idees bàsiques del moderantisme: sobirania conjunta entre el rei iles corts, ampliació dels poders de l'executiu i disminució de les atribucions del legislatiu; restricció del dret de vot i la constitució d'un senat no electiu.
La nova constitució mantenia gran partde l'articulat de l'altra Consti, sobretot pel que fa a la declaració de drets, però la seua regulació es remetia a lleis posteriors que van ser enormement restrictives amb les llibertats.
Un delsdecrets: control governament sobre la premsa i la restricció d'una de les llibertats bàsiques de la revolució liberal.
La llei electoral del 1846 va plantejar un sufragi censatari molt restringit queno superava l'1% de la població. Només tenien dret a vot els majors contribuents de cada localitat i algunes personalitats destacades de la cultura, de l'exèrcit, de l'administració i de l'Església.Els moderats van intentar també millorar les seues relacions amb l'església. L'any 1851, es va signar un Concordat amb la Santa Seu, en el qual s'establia la suspensió de la venda dels béns...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Inicio de la Década Ominosa. Comentario de texto.
  • Decada Ominosa
  • Lo Ominoso
  • Omina
  • vida ominida
  • Primeros Ominidos
  • deco
  • Decadas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS