la desforestació

Páginas: 2 (487 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2014
La desforestació és un procés de desaparició dels boscos i masses forestals, fonamentalment causada per l'activitat humana. Està directament causada per l'acció de l'home sobre la natura,principalment com a conseqüència de les tales realitzades per la indústria fustera, així com per a l'obtenció de sòl per a cultius agrícoles amb pràctiques com l'artigatge.
La causa no nomes es la tala, sinotambe la pluja acida en els paisos mes industrialitzats, provocada principalment per l’us del sofre en els combustibles. Tot i així gràcies a la pressió social, els paisos mes industrialitzats la massaforestal està creixent; totalment el contrari als paisos menys industrialitzats, on la veu del poble te menys poder.
La desforestació afecta tant a animals com a persones. Als animals ja que és elseu hábitat i amb la desforestacio es trenquen ecosistèmes on hi viuen centenars d’especies i en mes d’un cas en perill dextinció. A le spersones i animals afecta en quan els arbres són uns roganismescapasos de retenir grans quantitats de diòxid de carboni de latmosfera, un gas que ocasiona l’afecte hivernacle.
Un altre problema que afecta és al clima del lloc. El fet de perdre arbres fa que elclima del lloc sigui menys humit, i això ha afectat principalment a la selva, tambe als boscos però en menys grau.
També provoca defertilització de les terres i en casos concrets el despasament detribus indigenes.
Per contrarestar la desforestació, san posat en practica vàries estrategias com per exemple la reforestacio, que ha estat acceptada per tots els organismos ecologistas. Per reforestars’acostumen a plantar arbres amb creixement ràpid com son els aucaliptus, auró blanc i negre, moreres, albers, etc.












L’ozo troposferic o ambiental, es un gas incolor que escreat a partir de oxid de nitrogen i compostos orgànics volàtils ( es produeixen quan es crema combustible). Aqst es trova a la part mes baixa de l’atmosfera, i aquest fet fa que sigui un problema ja...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La desforestació
  • la desforestaci n en RD

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS