LA DIABETIS

Páginas: 2 (481 palabras) Publicado: 27 de abril de 2015
LA DIABETIS

INTRODUCCIÓ:

En aquest petit treball parlaré sobre la diabetis, una malaltia hereditària que va patir el meu avi i, des de fa quatre anys, també m’afecta a mi. La diabetis és unamalaltia crònica que apareix pel fet que el pàncrees no fabrica la quantitat d'insulina que el cos humà necessita, o bé la fabrica d'una qualitat inferior . La insulina és una hormona responsable delmanteniment dels valors adequats de sucre en sang .


CAUSES:

- Les edats més freqüents en què apareix són la infància , l'adolescència i els primers anys de la vida adulta .

- Acostuma a presentar-sede forma brusca i inesperada , i moltes vegades independentment que hi hagi antecedents familiars .Tot i que, en el meu cas, si que és hereditari.

- Es deu a la destrucció progressiva de lescèl·lules del pàncrees , que són les que produeixen insulina . Aquesta ha d'administrar artificialment des del principi de la malaltia .

SÍMPTOMES:

Els seus símptomes particulars són l'augment de lanecessitat de beure i de la quantitat d'orina , la sensació de cansament i la pèrdua de pes. Però també:

- Fam Inusual .
- Canvis d'ànim .
- Sensació de malestar a l'estómac i vòmits .
- Infeccions freqüents.
- Vista Ennuvolada .
- Talls i rascades que no es curen , o que es curen molt lentament .
- Infeccions recurrents en la pell , la geniva o la bufeta .
- A més, es troben elevats nivells de sucre ala sang i en l'orina


En el meu cas, vaig notar més la quantitat d’orina produïda per la necessitat de beure ja que, quan estava a l’escola, durant un parell de setmanes, anava al lavabo a cada hora.En aquelles dos setmanes, vaig perdre tres quilograms.



COM TRACTAR-HO:

Primer de tot, un cop els metges s’havien assegurat de que era oficialment diabètic, vaig estar ingressat durant un setmana.Durant aquella setmana, els metges van regular-me el sucre injectant-me insulina abans de certs àpats. A partir del tercer dia, em van dir que m’havia de saber punxar jo sol. I tampoc podria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Diabetis
  • la diabetis
  • Diabetis
  • Diabetis
  • diabetis
  • LA DIABETIS
  • La Diabetis
  • Diabetis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS