La Dimissió De Camps- Mass Media

Páginas: 15 (3737 palabras) Publicado: 4 de enero de 2013
LA DIMISSIÓ DE CAMPS.






– ANÀLISI DE NOTÍCIA –

















Alumna: Laia Sancho Moya.

Treball realitzat en l’assignatura de Comunicació i Opinió Pública. Llicenciatura de Sociologia.
Curs 2011 – 2012. Universitat de València.
Professor: Pau Caparròs.

–Justificació de la notícia –
La notícia sobre la dimissió de Campsfou elegida perquè apreciem que expressa un moment de canvi important i a considerar en la història política valenciana per a diversos sectors de la societat.
Per un costat, sectors de la dreta política hauran vist en aquest episodi diferents temes a tractar. Per una banda, una pèrdua especial per al PPCV degut al seu carisma i la seva popularitat plasmada en les tres anteriors legislaturesautonòmiques, guanyades amb majoria absoluta. Per una altra banda, també es qüestionen la transparència i honorabilitat que deuen de mantenir tots els càrrecs polítics i les possibles decisions que deurien d’adoptar, dintre de la cúpula del PP, per plasmar una política digna i/o no corrupta ja que, a cap simpatitzant del Partit Popular li agrada sentir les hipotètiques acusacions per subornació ila implicació judicial que comporta aquesta situació.
Per un altre costat, sectors de l’esquerra política, tant partits polítics com moviments socials, organitzacions culturals, associacions de diversos caràcter, assemblees socials, i, en definitiva, ciutadans/es estem contents de que persones imputades per possibles delictes de subornació es desvinculen del càrrec polític i no treballen(també podríem dir, “manipulen”) en l’àmbit de la política valenciana.
A més a més, hem de tenir en compte que molta gent que hem nomenat no està a favor de la línia política conservadora, monàrquica, corrupta, anti –ecològica, urbanística, taurina, gens defensora de la llengua i cultura catalana, monopolitzadora del mitjà de comunicació autonòmic, entre un feix de coses més.
I, quantmenys, que siga aquell partit que ens represente en les Corts Valencianes.
Pel que respecta a l’anàlisi de la notícia, a fi de dur– la a terme, hem recollit informació de l’àmbit de la premsa escrita. Els periòdics són els següents: El Público, El País, Levante , El Mundo, ABC i Las Províncias.
El primer estudi que realitzem és la portada. Remarquem que la notícia escollida, ladimissió de Camps, es publicada com a principal en tots els periòdics i, a més, en totes les portades es acompanyada d’una foto.
A continuació, explicarem la notícia des del diferent punt de vista de cada periòdic. En primer lloc, destacarem el paper de la portada i, en segons lloc, farem una anàlisi del contingut.
Abans de passar a comentar la portada i el contingut de cada notíciacreiem que és important tenir en compte 8 punts. Els quals exposem a continuació per oferir una major comprensió i claredat al/la lector/a, pel que fa a l’explicació del contingut de la notícia als diferents periòdics.
Així, doncs, els 7 punts són:
∞ 1. Raons dimissió de F. Camps:
( Prima la inocència.
( Prima l’obligació per part delPP (Escàndol Trama Gürtel)
∞ 2. Cúpula del PP i posició de Mariano Rajoy. Explicació del que pensen al respecte de la dimissió de Camps.
∞ 3. Cas Gürtel. Admetre la culpabilitat en la “causa dels tratges”.
∞ 4. Estratègia de Camps cap als seus companys Campos, Costa i Betoret.
∞ 5. La conducta cap als mitjans de comunicació i la decisió de no retransmetre endirecte la seva dimissió.
∞ 6. Resposta d’altres partits polítics.
∞ 7. Successió del càrrec a Albert Fabra
EL MUNDO:
–Portada–
En primer lloc, El Mundo ofereix la notícia en primera plana ocupant el 80 % de la portada. El titular és “Rajoy sacrifica a Camps”.
Amb un tamany de lletra gran i remarcat per la negreta. La notícia és acompanyada d’una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los mass media
  • mass media
  • Mass media
  • Mass media
  • mass media
  • Los mass media
  • Mass media
  • Mass-media

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS