La dimissió

Páginas: 6 (1458 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2013
1. Funcions o privilegis del papa.
1. Aprova o suprimeix ordes religiosos.
2. Concedeix indulgències.
3. Beatifica o canonitza.
4. Nomena bisbes i cardenals.
5. Crea diòcesis.
6. Funda universitats pontifícies i en decreta normes.
7. Pot publicar obres litúrgiques.
8. Administra els béns de les fundacions dependents del Vaticà.
9. Regenta i presideix totes les missions vinculades alVaticà.
10. Té potestat per a convocar concilis.
11. Regula les festivitats catòliques.
12. Publica encícliques sobre qüestions de fe.
13. Pot promulgar, modificar o eliminar lleis eclesiàstiques.
14. Té poder per a dispensar dels vots a aquells religiosos que vulguin secularitzar-se.
15. Falla sentències. El Papa ostenta la infal•libilitat en algunes de les sentències, però no en totes.
16.Pot constituir tribunals per a l'estudi de causes religioses o assumptes de fe concrets.
Té potestat per a escollir personalment els membres de cada tribunal.

2. Quines raons ha donat Benet XVI per dimitir? Havia passat mai abans?
En la seva primera aparició pública després d'anunciar la seva dimissió, Benet XVI ha explicat aquest dimecres que ha renunciat al papat “en plena llibertat i pel béde l'Església”, ja que li falten forces degut a la seva avançada edat. “Estimats germans i germanes, com saben, he decidit renunciar al ministeri que el Senyor em va confiar el 19 d'abril del 2005. Ho he fet en plena llibertat i pel bé de l'Església, després d'haver pregat durant molt de temps i d'haver examinat la meva consciència davant Déu”, ha explicat el papa davant uns 10.000 fidels quel'han ovacionat al principi de l'audiència dels dimecres. Aquesta tarda tornarà a parlar a la missa del dimecres de Cendra, que se celebrarà a la Basílica de Sant Pere.
Ratzinger ha afegit que és “conscient de la importància del fet, però també de no ser capaç de portar a terme el ministeri amb la força i l'esperit que requereixen”. Els milers de fidels presents van respondre amb una ovació encaramés gran que la de la seva arribada a l'Aula Pablo VI.
´
Aquest mateix fet va pasar al segle XV

3. Resum d’unes 20 línies de la biografia de Benet.
- Va néixer a Marktl am Inn, diòcesi de Passau (Alemanya), el 16 d’abril de 1927. El període de la seva adolescencia no va ser fàcil.La fe i l'educació de la seva família el va preparar per afrontar la dura experiència d'aquells temps en què elrègim nazi mantenia un clima de forta hostilitat contra l'Església catòlica. va descobrir la bellesa i la veritat de la fe en Crist, per això va ser fonamental l'actitud de la seva família, que sempre va donar un clar testimoni de bondat i esperança, amb una arrelada pertinença a l'Església.
Després d'exercir com a professor de teologia dogmàtica i fonamental a l'Escola superior de filosofia iteologia de Freising, va prosseguir la seva activitat docent a Bona. En aquest últim any va passar a ser catedràtic de dogmàtica i història del dogma a la Universitat de Ratisbona, on va ocupar també el càrrec de vicerector de la Universitat. El 25 de març de 1977, el Papa Pau VI el va nomenar arquebisbe de Munic i Freising. El 28 de maig va rebre l'Ordenació episcopal. Va ser el primer sacerdot diocesà,després de 80 anys, que va assumir el govern pastoral de la gran arxidiòcesi bavaresa.
El 19 d'abril de 2005, el cardenal Ratzinger va ser elegit com a successor de Joan Pau II en el segon dia del conclave, després de quatre rondes de votacions.


4. Expliqueu el procés que es segueix per elegir un nou papa. Com, quan, on, qui tria el nou papa? Quines condicions han de complir els candidats?Com s’anuncia que s’ha fet o no l’elecció?

Quan un Papa mor, el Col•legi de Cardenals assumeix l'autoritat eclesiàstica suprema. Es reuneixen en conclave, que vol dir que els cardenals es reuneixen a porta tancada.
Una part del Vaticà, incloent la Capella Sixtina, queda tancada, deixant només una porta oberta sotmesa a constant vigilància. Les habitacions que envolten la capella estan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • dimissió del papa
  • La Dimissió De Camps- Mass Media

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS