La domus romana

Páginas: 2 (326 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2015
Domus Romana


Atri: Era el nucli central de la domus, les altres habitacions i parts de la casa es distribuïen al seu voltant.  Era un gran espai cobert per un sostre llevat d'una gran obertura(compluuium) que donava claror i ventilació i deixava caure l'aigua de la pluja en el impluuium, una bassa rectangular que la recollia i des de la qual passava a una cisterna soterrània. Un petit poual costat permetia treure'n l'aigua. Originàriament hi havia la llar (focus) i es cuinava i menjava en aquesta cambra, però en les cases de Pompeia ja no és possible trobar-hi la llar. En canvi sí quesol haver-hi una tauleta de marbre, una capelleta consagrada als lars (lararium) i l'arca de cabals. Dues ales (alae) a banda i banda de l'atri n'ampliaven l'espai. 



Peristil:El peristylum era un jardí envoltat d'un porxo sostingut per columnes. Al seu voltant es distribuïen uns quants cubicula i altres habitacions.








Cubiculum: Els cubicula o dormitoris estaven situats alscostats de l'atri.









Triclini: El triclinium, el menjador, es va introduir amb el costum grec de menjar ajagut. N'hi podia haver més d'un. Per exemple un d'estiu que donés alperistil i un altre d'hivern més protegit del fred.








Culina: La cuina romana solia ser una estada petita, fosca i poc ventilada. No tenia un lloc definit dins de la casa, encara que en comúes situava en zones apartades, lluny de les habitacions privades per evitar sorolls, fums i olors.





Tablinum: El tablinum estava situat al darrera de l'atri, separat per una cortina o unreixat de fusta. Era el despatx del pater familias, on rebia les visites i guardava l'arxiu familiar.










Tabernae: Les habitacions que flanquejaven l'entrada podien estar obertes al'interior -com a cambra per al porter, dormitoris o menjadors- o donar a l'exterior. En aquest cas el propietari de la casa les llogava com a botigues (tabernae).









Representació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisis De La Domus Romana
  • Resum La Domus Romana
  • Domus romana
  • Muhba De La Plaça Del Rei De Bacelona, La Domus Romana
  • Proceso del diseño y la construcción de la domus romana urbana
  • Mobiliario Romano Y Su Distribución En La Domus
  • Investigación domus romana
  • Recorrido por una Domus Romana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS