la dona filosòfica

Páginas: 3 (660 palabras) Publicado: 25 de enero de 2015
CT1
FILOSOFIA
SIMONE DE BEAUVOIR

1. Amb quina branca de la filosofia es relaciona la seva obra?
Es relaciona amb l’existencialisme de la branca filosòfica de l’ètica. Està relacionada ambaquesta branca perquè va defensar els drets de la dona i constitueix la base del feminisme de l’època, per tant són pensaments de tipus moral.

2. Breu biografia
Va néixer a Paris el 9 de gener de1908 i va morir el 14 d’abril de 1986. Va ser una escriptora, professora i filòsofa francesa. En 1943 deixa l’ensenyament públic i publica el seu llibre “La invitada”. Després, va tenir una graninfluència en problemes contemporanis, tant polítics, socials com filosòfics i de la dona en la societat. La obra que la va fer coneguda va ser un assaig anomenat “El segundo sexo”, on va ser analitzada lasituació de la dona en un món amb valors masculins. En 1954 va guanyar el premi de Goncourt.

3. Síntesi de les seves idees principals.
Va denunciar l’educació que es donava a les noies donant valorde la maternitat i fent veure que era la manera femenina de realitzar-se com a persones. Va percebre una enorme desigualtat que sofrien les dones de la seva època i que aquesta desigualtat era passivai ningú li donava la suficient atenció. Les seves idees principals van ser:
La dona és el proletariat del sexes: significa que l’home es considerava superior, que era una mena de dona “obrera”.Només era considerada en relació del home. És una cosa al servei del home. Esclau o ídol, mai és la dona que escull el seu destí. Aquestes tres idees van juntes perquè es refereixen a que la dona en unafamília es considera per sota del home, i només es considera en la seva relació. Sempre ha d’estar al servei del home, ha de fer les feines que ell digui, tenir les mateixes creences y idees. Des de benpetites els seus pares decidien amb qui s’havia de casar, i després el seu marit decidia el que ella havia de fer.
No és limitada, està limitada per la societat. Es refereix a que la societat és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dones filosofes
  • Les dones filòsofes
  • TALLER 4 DE TEOR A Y FILOSOF A Done
  • La Ciencia Del Filosofo Don Goyo
  • donas
  • Dones
  • El don
  • donaan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS