La dona oblidada, clara campoamor

Páginas: 3 (556 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2011
Carla Samaniego Ballart
2n BAT “A”
“LA DONA OBLIDADA”
Clara Campoamor, una dona lluitadora i segura de sí mateixa, idolatrada per les moltes dones que conformen la societat dels anys trenta,intenta fer-se un lloc entre la política i els homes que sustenten la II república espanyola.
Va jugar un paper molt important durant la transició de la monarquia d’Alfons XIII a la república espanyola.La monarquia havia perdut molt de prestigi i les forces antidinàstiques es van reunir amb l’objectiu de crear un comitè revolucionari format per: Alexandre Lerroux, Manuel Azaña, Niceto Alcalá Zamora,Indalecio Prieto i la mateixa Clara Campoamor. El primer intent d’enderrocar la monarquia es va evidenciar amb la sublevació de Diego Galán a Jaca. Finalment, els resultats de les eleccionsmunicipals del 12 d’abril de 1931 van obrir els ulls al monarca i al cap de dos dies, al veure que ja no tenia el suport del poble, va anunciar per la radio la seva dimissió. La II república va ser proclamadaamb gran èxit a Espanya, i es proclamar a Alcalá Zamora president; la gent hi va dipositar molta fe i sobretot Clara Campoamor qui, en aquest nou sistema polític, esperava trobar finalment la portaque obrís camí cap a la igualtat entre sexes.
El govern provisional de la república permetia als capellans i a les dones exercir com a diputats; tot i així, la voluntat de Clara per a ser diputada vaser rebutjada pel seu propi partit. Aquest fet la va portar a abandonar Acció Republicana i, més tard, incorporar-se al Partit Republicà Radical per petició del mateix líder Alexandre Lerroux. Vaformar part de la redacció de la Constitució de 1931, la qual va ser discutida article per article i matisada per Clara en punts amb tendència masclista.
La incorporació de Clara en el congrés delsdiputats, juntament amb la socialista Victoria Kent va suposar un gran pas. Mitjançant els arguments basats en els seus propis principis, Clara va aconseguir transmetre la seva ideologia humanista (que no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Clara Campoamor
  • Clara Campoamor
  • Clara Campoamor
  • clara campoamor
  • Clara Campoamor
  • Clara Campoamor
  • Clara Campoamor
  • Clara campoamor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS