La Educación Prohibida

Páginas: 6 (1427 palabras) Publicado: 8 de enero de 2013
La educación prohibida

Aquesta película-documental exposa una nova forma de veure l’educació i promou el desenvolupament d’una educació integral centrada en l’amor, el respecte, la llibertat i l’aprenentatge.
El documental comença a,b la projecció del mite de la caverna de Plató i es una manera perfecta per projectar la realitat en l’àmbit de l’educació ja que la societat està destinada aseguir les ombres que es projecten al seu voltant, però això ha de canviar.
Les idees que més m’han cridat l’atenció són:
1. La classe actual actua sota ordres “calleu, treieu els llibres.escribiu, etc..” això no és educació es un ensinistrament caní. Ordenem contínuament i després volem crear subjectes decidits i independents.
2. L'escola no ha canviat tan ràpid com la societat i aquest és elseu problema. Transmetem coneixements però de quina manera?, Doncs com sempre amb pissarra i llibres, i ¿on queda l'experimentació i la inducció a l'autoaprenentatge?
3. L’escola no és aquella que cuida els nens, és l’encarregada de que al nen li interessi aprendre i que no ho tingui com obligació.
4. A les famílies s’han perdut les relacions de pares i mares amb els sues fills i filles i això esalgo que s’ha d’anar recuperant. Perquè hi ha famílies que es dediquen a portar als nens l’escola i a recollir-los, pero no juguen amb ells ni passen temps al seu costat. Magradari algun dia escoltar una conversació de nens o nenes dient “el meu pare té un vaixell així de gran” i que l’altre li contestes “doncs el meu pare juga amb mi tots els dies”.
5. S’ha de canviar l’educació cap a una de mésemocional, una educació que tingui en compte la situació personal de cada alumne i construir al voltant d'aquesta els aprenentatges.
6. Expliquem, expliquem i expliquem però no deixem part a l'experimentació i l'autoaprenentatge, tot és pautat i quadriculat. El que jo extrec de la pel · lícula és que cada nen és únic, té la seva forma d'aprendre i la nostra manera d'ensenyar hauria de ser méspersonalitzada, acompanyant l'alumne en la seva experientació, però això comporta un tipus d'educació molt pesada per als mestres que molts no estarien disposats a fer.
7. El sistema d’avui dia és el que busca avaluar objectius mitjançant qualificacions i d'aquesta manera que sigui un nombre el que defineixi, fins i tot la qualitat de persona que és l'estudiant tot i que cada subjecte és únic,singular i irrepetible “l'educació com la veiem avui és administrativa. Alumnes que arriben, professors que fan classe, es van i el cicle es repeteix cada dia.” (Fernando Jorquera, Chile).
8. En el documental afirmen que l'escola pot matar la creativitat, el desig d'aprendre, experimentar i descobrir. Les institucions educatives estan dissenyades amb la mateixa estructura d'una presó amb murs,regles i limitacions.
9. Avui en dia, en termes generals a l'escola moderna tradicional, no passa el que anomenem educació. Pot passar el traspàs d'informació, l'ensenyament, la instrucció, la capacitació laboral, i en alguns casos la formació per al desenvolupament social, però no educació. L'Educació, entesa com el procés de desenvolupament humà, realització personal i manifestació de lespotencialitats, no succeeix.
10. Estudiar no és un acte d’estudiar idees, sinó de crear-les i recrear-les.
11. Si a un alumne se li fa aprendre/repetir alguna cosa avançada per a la seva edat, aquests s’estressa i potser memoritzarà el que toca, però no l’aprendrà.
12. S’ha de tindre clar que l’alumne és el protagonista i no el docent ni el contingunt.
13. El treball de l’educador ah de ser de crearmisteris, per a que així l’infant s’interessi per aprendre.
14. L a societat ens torna ingenus perquè ens dóna respostes, és a dir no ens permet descobrir pel nostre propietat peu.
15. Deixo d'aprendre quan es converteix en alguna cosa difícil o complicat.
16. Tot el que puguis aprendre a l'escola passa a ser un segon pla sinó és part de la teva decisió o opció. Són coneixements freds que amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educacion Prohibida
  • LA EDUCACION PROHIBIDA
  • la educacion prohibida
  • La educación prohibida
  • Educacion prohibida
  • la educación prohibida
  • La educación prohibida
  • La educacion prohibida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS