La Fageda

Páginas: 7 (1664 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2012
Organització d’Empreses


1-. Quines són les principals estratègies de la Fageda en termes de màrqueting mix:
producte, preu, promoció i distribució?

La principal estratègia de La Fageda és que degut al alt control de la seva matèria prima (la llet) aconsegueix productes de molt bona qualitat, i sense necessitat d’additius, per exemple.
En quant al producte principal, els iogurts, tenenfixat un preu que és un 40% superior respecte el líder de la competència directe, els quals distribueixen a través de 1500 punts de venda en tot Catalunya, Andorra i Menorca.
També s’ha d’esmentar que no es promocionen a través de cap mena de campanya publicitària, o promoció, i es limiten només a les visites guiades que puguin tenir a les seves instal·lacions (40.000 al any). Tampoc s’utilitzani es fa referència en els seus productes la “discapacitat” dels seus treballadors com a element de “sensibilització dels consumidors” en cap moment.

2-. Quin són al teu entendre els avantatges competitius de La Fageda que li han
permès tenir la posició actual en el mercat?

Fan “iogurts de granja” com a marca de productes catalans de gran qualitat. Per tant, la qualitat superior comparadaamb els seus rivals directes.
Gràcies a aquest treball amb sentit i constància dels treballadors ja que tots els beneficis que produeix són constantment invertits en la mateixa empresa permetent una modernització fins arribar a una alta posició en el mercat actual. Que en la nostra opinió, no s’hagués aconseguit si es tractés d'una empresa amb uns ideals centrats únicament en generar altsbeneficis.
La bona funció i gestió directiva duta a terme també ha ajudat a obtenir la posició de mercat actual.

3-. Per quina raó o quina va ser la causa per la qual es van decidir produir iogurts?

Va ser degut a que l’any 1992, en plena incorporació de la normativa europea a la legislació espanyola, quan es van implantar les quotes a la producció lletera (que va provocar que molts productorsabandonessin l’activitat). La Fageda també estava amenaçada per aquesta nova situació en el seu sector de ramaderia ja que eren productors de llet, i aquesta situació que podia implicar haver de tancar la granja i, com a conseqüència, la destrucció dels llocs de treball.
Davant d’aquesta situació decideixen iniciar el projecte de fabricar iogurts amb la llet produïda a la pròpia granja, projecteque reunia tres elements fonamentals: primer, es garantia la continuïtat de l’activitat ramadera, segon, es seguirien creant llocs de treball i per últim, es reforçaven els aspectes qualitatius del projecte en la seva globalitat.

4-. En quines categories es divideix el personal? Indica el nom, característiques del
col·lectiu i quines activitats realitza en el grup.

Es divideix en trescategories diferents:
* Usuaris del Centre especial de Treball: compost per un grup de 114 persones que treballen amb una discapacitat d’entre el 33 i 66% segons la LISMI 1982. Desenvolupen activitats mercantils de la cooperativa compostes per la planta forestal autòctona, manteniment de jardins, explotació ramadera, i la planta de derivats lactis. Reben un sou per el seu treball tots ells, icotitzen a la Seguretat Social, i estan assistits en les seves tasques per els professionals.
* Usuaris del Centre Ocupacional: format per un grup de 47 persones que tenen una discapacitat severa (més del 66%) i que per tant els impedeix realitzar activitats professionals ordinàries. Realitzen activitats pròpies del servei de teràpia ocupacional en la que també són assistits per el personalespecialitzat.
* Professionals: el componen tota la resta del personal de la fàbrica, administració, comercial, i monitors assistencials, i el componen 135 persones.

5-. Quina és la configuració jurídica del Grup la Fageda? Explica per cada entitat jurídica el nom, la funció dins el grup i els òrgans de govern.

La configuració jurídica del grup La Fageda consisteix en una activitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fageda
  • LA FAGEDA
  • La Fageda
  • Fageda
  • La Fageda
  • La fageda
  • La Fageda
  • La Fageda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS