La Familia De Los Leones

Páginas: 2 (324 palabras) Publicado: 5 de enero de 2013
Renegociant la relació amb l’audiència: visions i estratègies empresarials de la participació dels usuaris a la premsa digital catalana
Per Ana Fernández Viso

- Procés de transformació de lacomunicació social per l’aparició de nous canals i formes de comunicació derivats del desenvolupament de les TIC.
- Al segle XXI la Web 2.0 ha forçat al periodisme i a la premsa escrita a reinventar-se,sobretot per treballar en el nou entorn digital.
- La distinció entre productors, distribuïdors i consumidors de continguts desapareix en a l’entorn digital per donar pas a la figura del“produser”. La informació que circula per internet no ha estat elaborada per mitjans tradicionals ni periodistes, sinó que es tracta de processos oberts de creació, desenvolupament i discussió permanent.
-Investigació sobre les opcions de participació dels usuaris en la premsa digital catalana. 4 diaris digitals: La Vanguardia.es, Avui.cat, VilaWeb i Racó Català. Anàlisi de la: participació delsusuaris/llengua escrita dels continguts/referent o no en paper/interès en la participació dels usuaris.
VilaWeb: Participació selectiva.
La Vanguardia.es: Possibilitat d’escriure cròniques per al mitjà iparticipar en un Consell Editorial dels Usuaris.
Racó Català: Gestió de continguts.
- Les fases més obertes per la participació dels usuaris són: opinió sobre l’actualitat i distribució de continguts.- Excepte Racó Català l’usuari disposa de limitades opcions per elaborar noticies. Carència de participació en els processos de decisió (agenda, selecció i jerarquització de notícies, tractamentinformatiu, ets.)

Comunicació i periodisme a la societat xarxa
- Societat xarxa: Globalització de les activitats econòmiques, organització en xarxes, flexibilitat i inestabilitat del treball iindividualització, cultura de la virtualitat real construïda a través d’un sistema de mitjans de comunicació omnipresents, interconnectats i diversificats. Transformació del temps i de l’espai.
-...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Familia De Leon Roch
  • La Familia De Leon Roch
  • El espacio referencial en "la familia de león roch"
  • Leon
  • leon
  • leones
  • leon
  • de leon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS