La familia

Páginas: 12 (2766 palabras) Publicado: 23 de diciembre de 2013
QÜESTIONARI SOBRE FAMÍLIA


1. Construeix la teva pròpia definició de família. Quin és el teu model ideal de família? Coincideix amb la definició que has donat?

Una família està composada per tots aquells membres que conviuen i comparteixen un mateix espai, tot i que podem anomenar familiar aquells membres que no hi conviuen.
És a dir, tenen un vincle afectiu que els uneix icomparteixen costums i tradicions que han passat de generació en generació. La família no ha de ser, necessariament, membres de la mateixa sang, ja que, actualment, hi ha persones que tenen fills per elles soles o que adopten a infants d’altres països.

El meu model ideal de família és arribar a tenir una parella amb qui compartir gustos i moments i amb qui, amb els anys puguem tenir un o dos fills propisi poder adoptar-ne un d’un altre país. No se fins a quin punt aquest model de família queda molt allunyat de la realitat que m’espera, ja que, econòmicament parlant, no se si serà possible.

El meu model de família amb la definició coincideix bastant, tot i que com ja he dit no se si serà així.


2. Exposa el teu estil educatiu ideal a nivell familiar.

A nivell familiar, l’estileducatiu ideal per a mi és l’estil democràtic. Crec que és el que afavoreix més el desenvolupament global dels infants i els permet conèixer les normes i els límits des de l’afecte. Sé que és l’estil més difícil de dur a terme, però crec que amb esforç i implicació és possible. Educant d’aquesta manera aconseguim que els infants creixin amb seguretat i confiança en ells mateixos, tenint molt clar queés el que es pot i no es pot fer.


3. Com afrontaries una tutoria adreçada a una família multiproblemàtica? Exposa les principals línies d’acció a dur a terme.

Si algun dia em trobo davant d’una família multiproblemàtica, el primer que hauria de fer és trucar als professionals per demanar ajuda. En el cas de portar-la jo, com a tutora, crec que lo primordial és analitzar tots els problemesque té la família.
Primer de tot caldria ensenyar als pares a educar els seus fills/es, que recordem que és un dels símptomes que pateixen aquestes famílies. En el cas que els problemes fossin ocasionats i responsables dels pares del infant, seria convenient aïllar-lo per tal d’assegurar-li un bon desenvolupament.
L’últim que hauríem de fer és internar a l’infant en un centre però hem de teniren compte l’opció perquè, en algun cas s’ha de dur a terme.


4. Imagina que formes part d’un partit polític i t’encomanen formular propostes que afavoreixen la protecció familiar i potenciïn l’augment del nombre de fills per família. Esmenta i argumenta 4 propostes possibles a tal efecte.

Si formés part d’un partit polític i m’encomanessin formular propostes per afavorir la protecciófamiliar i augmentar la natalitat, el que faria és el següent:
Per començar augmentaria el nombre de setmanes, tan de la baixa maternal com la paternal, per tal que els pares i mares poguessin passar més temps amb els seus fills i garantir-los un bon desenvolupament afectiu. La baixa maternal seria de 6 mesos i la paternal de 4 mesos. Si les famílies ho desitgessin, podrien repartir-se els mesosentre els dos, segons les necessitats individuals.
En segon lloc oferiria, a les famílies nombroses, certes oportunitats que altres famílies no podrien gaudir, ja que una família amb tres fills suposa una despesa econòmica molt gran. Aquestes possibilitats serien; descomptes en els supermercats, un xec de 2.500€, a partir del tercer fill/a per gastar en qualsevol cosa i activitat adreçada a infants,i altres.
En tercer lloc, oferiria unes beques raonables per totes aquelles famílies que no poguessin pagar l’educació dels seus fills, i les places de les escoles publiques estiguessin totes cobertes. Aquestes beques donarien l’oportunitat d’estudiar a tots aquells infants que les seves famílies no els hi poden pagar els estudis o que, per tal d’anar a l’escola, han d’abstenir-se d’altres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La familia
  • La Familia
  • La Familia
  • La familia
  • La familia
  • La familia
  • Familia
  • Familia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS