La família de carlos iv - francisco de goya

Páginas: 5 (1197 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2011
FAMILIA DE CARLOS IV - FRANCISCO DE GOYA
Aquesta obra es tracta d’un retrat col·lectiu anomenat “La Família de Carles IV”, pintat per l’artista Francisco de Goya (1746-1828). L'obra es va començar a pintar a Aranjuez l’abril de 1800 tot i que la versió final no la va començar fins juliol de 1800 i el juny de 1801. Es tracta d’una pintura en la que la tècnica utilitzada va ser oli sobre tela.Aquesta obra havia format part de les coleccions privades del Palau Reial de Madrid, però actualment es troba al Museo de Prado de Madrid. Goya pertanyia per època als gèneres del Rococó i el Neoclassicisme, tot i que ell es va avançar a la seva època i va començar a estudiar per la seva compta els recursos plàstics i els seus secrets. Això el va allunyar dels corrents contemporanis que es vivien ide la resta d’autors, ja que ell no acceptava les normes antigues i fórmules que puguin parar la seva expressivitat i intenció de realisme pur i vigorós. Això el caracteritza molt en la manera que tenia de plasmar la psicologia de les persones a qui pintava mitjançant el meravellós tracta del color que posseia. D’aquesta manera, Goya va començar des dels inicis propis de l’ensenyament, amb lesbases en les tradicions i l’estil de l’època, però va fer un pas més i finalment va anticipar i crear la modernitat.
Aquesta obra ens presenta a la família de Carles IV, Rei d’Espanya entre 14 de desembre de 1788 fins el 19 de març de 1808. Els detalls sobre l’analisi i interpretació d’aquest quadre els coneixem perquè la Reina Maria Lluisa de Parma li enviava nombroses cartes a Manuel Godoy, , elprimer ministre en aquell moment.
Al quadre apareixen aquests personatges: Carles Maria Isidre, fill de Carles IV i Maria Lluïsa de Parma; el futur Rei Ferran VII, fill primogènit dels actuals Reis; el mateix Goya pintant, (imitant a Velàzquez a Les Menines); Maria Josepa, germana de Carles IV; una figura desconeguda que haurà de representar la futura muller de Ferran, ja que aquest encara nohavia contret matrimoni (per mantenir l’anonimat es mostra amb el cap torçat); Maria Isabel, la filla més petita dels reis; la reina Maria LluÏsa de Parma (que es troba just al centre de tota l’escena, de manera que demostra el seu poder, ja que indirectament era ella qui portava el rumb d’Espanya a través de Manuel Godoy); l’infant Francesc de Paula que es troba donant-li la ma a la seva mare i delque s’havia especulat sobre la seva paternitat, ja que s’assemblava sospitosament a Godoy, el primer ministre preferent de Maria Lluïsa; al seu costat el Rei Carles IV, amb una posició lleuregament avançada en respecte a la resta del grup; just darrere seu hi havia el seu germà Antoni Pasqual; també podem veure a Carlota Joaquina, la filla més gran dels reis de la que només en podem veure elcap; després també hi ha Luís de Parma; amb la seva esposa Maria Lluïsa Josefina, filla dels reis; i el fill d’aquests dos Carles Lluis que es troba en braços de la seva mare. Podem observar el detall que tots els homes que apareixen en el retrat porten la Ordre de Carles III i fins i tot alguns també el Tosió d’Or. Les dones per altra banda portaven vestits típic de l’Imperi i també feien ostentacióde la Ordre de Maria Lluïsa.
La manera com estan organitzats els personatges en el quadre és totalment dinàstica, seguint unes normes de jerarquia establertes, mostrant el poder de la reina i el rei i de la continuitat dinàstica assegurada. Es mostra a una família real pomposa, amb tots els presents vestits amb roba luxosa de seda i plens de joies i condecoracions. El pintor utilitza la sevagran tècnica en tota la seva esplendor per tal de mostrar i representar a la familia real de manera digna, amb la intenció de destacar-ne la seva bondat i el caràcter seré, tot i que crítiques posteriors van apuntar que el retrat de la família real semblava més aviat el d’una família de camperols que havien pujat al poder sobtadament, amb paraules de Pierre-Auguste Renoir, al visitar el Museo del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Análisis Cuadro "La Familia de Carlos IV"-Goya
  • LA FAMILIA DE CARLOS IV (GOYA)
  • Comparación Entre Las Meninas De Diego Velásquez Y Carlos Iv Y Familia De Goya
  • La familia de Carlos IV
  • La família de Carles IV
  • La Familia De Carlos Iv
  • la familia de carlos iv
  • La familia de carlos iv

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS