La Família Lleó Morera Y L Arquitecte

Páginas: 3 (713 palabras) Publicado: 30 de septiembre de 2015
La família Lleó Morera:
La família Lleó Morera sorgeix de la unió de Francesca Morera i Ortiz i Albert Lleó i Dubosch els quals van tenir un únic fill anomenat Albert Lleó Morera. La parella es vaseparar legalment el 22 de Desembre de 1881 i el fill va quedar amb la mare.
Albert Lleó Morera va néixer a Barcelona el 29 d'octubre de 1874 i va morir a la mateixa ciutat el 22 de desembre de 1929.Es va casar amb Olinta de Puiguriguer i Palmarola i va tenir tres fills, un dels quals va morir de nadó. Es va llicenciar en medicina l’any 1900 a Madrid i va obtenir el títol de professorveterinari. Al llarg de la seva vida va anar ampliant els seus estudis i es va dedicar a la medicina, microbiologia i als anàlisis químics, obtenint un gran nombre de títols individuals i treballs prestigiosos.A part de l’activitat professional es va interessar en els avenços tecnològics, arribant a patentar un motor d’aviació que no va tenir molt èxit.
La seva filla gran, Francesca Lleó i Puiguriguer,va tenir una filla anomenada Francesca Sagrera i Lleó que va ser coneguda pel nom de “Fanny” per la seva afició al ball. El seu fill Albert Lleó i Puiguriguer va estudiar dret, tot i que no va acabarla carrera, i es va dedicar al món del motor.
La vinculació del edifici amb la família ve per part de Francesca Morera i Ortiz que va rebre aquest a través del seu tiet Antoni Morera. Francesca vaencarregar a l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner una transformació modernista de l’edifici i les obres van començar l’any 1902, amb la mort de la senyora l’any 1904 el seu fill va passar aencarregar-se del projecte que va finalitzar el 10 de Març de 1905.

Propietaris al llarg del temps:
Francesca Morera que morí l’any 1904 va traspassar l’edifici al seu fill Albert Lleó Morera. Aquest morí el22 de Desembre de 1929 deixant l’obra a la seva dona, Olinta de Puiguriguer i Palmarola, i al seu fill, Albert Lleó i Puiguriguer. La família va conservar l’edifici fins l’any 1943 que va ser venut a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reseña de "hombre de familia" l
  • El Arquitecto d Ela Familia Es Dios
  • la influencia de la familia en l a prostitución infantil
  • el lleo
  • Lleida
  • no se lleer
  • Morera
  • llee

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS