La Figura Del Tasoc En El Desenvolupament Comunitari

Páginas: 5 (1117 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2013
La figura del TASOC como propulsor del desenvolupament comunitari.

L'individuo viu immers a grans canvis econòmics, socials i tecnològics. Per entendrà al individuo no podem desvincular-lo de la influencia del seu territori, les comunitats a les que pertany i les característiques socials i culturals que lo envoltam.
Tot individuo pertany a alguna comunitat, comunitat entesa com un grupamb que el individuo s'identifica i al que se sent lliga-do per un vincle, d'interessos, proximitat o finalitat. Aixi un individuo pot pertany a mes d'una comunitat, la comunitat de veïns del barri, la comunitat d'excursionistes, la comunitat de jubilats, la comunitat de Catalunya, etc. Es en aquesta comunitat en la que les persones es relacionen i on les respostes endavant les problemàtiques queels afectam poden agafar força i promoure millores.
Tota comunitat viüe immersa en un context global i local, que influença el comportament , les relacions i objectius de les diferents comunitats. En el àmbit global hi ha una serie de situacions que ens afectam directament. Vivim en món globalitzat, en una època marcada per la tirania del poder econòmic que poc a poc a estès el seu poder, perencima del poder polític i les fronteres dels països, diferencies marcades entre els països del nord desenvolupats i els del sud, sub-desenvolupats, portam com conseqüència molts moviments migratoris en busca d'una vida mes digna, els països desenvolupats col·lapsen amb l'arribada de milers d'immigrants, i el sistema insostenible de creixement sense límits, es trenca i augmenta cada vegada mes labretxa entre rics i pobres. Tota esta situació global comporta variades problemàtiques, com són: el abuso mediambiental fins a límits perillosos, la desigualtat social cada vagada mes marcada, la pobresa i la gana de una gran majoria de la població mundial, vers una petita minoria que controla el 90% de els recursos, la desnutrició, la falta de educació, la tirania de l'imatge, el consumisme,les guerres, les migracions, etc, diferents problematiques que afectam al individuo, a la seva comunitat i tota d'humanitat .

Per altre costat la situació local que vivim a Catalunya, es també una conseqüència directa de la situació mundial i està marcada a l'actualitat per una fort crisis econòmica, retallades constants en tots els àmbits del estat de benestar, l'educació, la salut, el treball,la llar, etc. A petita escala es reprodueix la mateixa situació que a nivell mundial, els polítics, els bancs i els empresaris gaudeixen de la majories de els recursos, llavors la situació del poble, es dir la majoria, es cada vegada pitjor.
Endavant d'aquesta situació glocalitzada ens trobem amb els drets humans, com un conjunt de drets mai coberts, mai respectats, per cap Gobern, tota moralviu a la ombra del poder capital, i cap país es compromet a respectar-los de veritat.
Com a conseqüència a tants desajustaments, l'animació sociocultural intercedeix per a pal·liar la marginació i les desigualtats socioculturals, estimulam una cultura mes activa i participant como un catalitzador en desenvolupament de la comunitat, perquè l'única possibilitat d'assolir millores a la vida d'unpoble, d'un barri, del món, es a partir de la lluita i d'implicació de la mateixa comunitat.
Etimològicament la paraula animació ve d'ànima( vida, sentit)i d'ànimus( motivació , dinamisme) basant-nos en aquest sentit etimològic de la paraula, podem dir que tot proces que es denomini ASC tendirà a incitar als individus a que prenguin protagonisme de la seva vida, per que conjuntament amb altres (esdir, en comunitat) creïn les condiciones necessàries per millorar la seva vida.
L'ASC se ens presenta com una gran eina al servei de la societat. Disposa d'un potencial dinamitzador capaç de mobilitzar ciutadans tant a nivell personal com grupal fomentant la participació i creant noves possibilitats socials, culturals i educatives. “L'ASC es un transformador d'actituds i situacions , de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Desenvolupament
  • Desenvolupament
  • Conceptes, Característiques I Desenvolupament De La Psicologia Comunitària
  • El desenvolupament humà
  • El desenvolupament del llenguatge
  • Desenvolupament Sostenible
  • Desenvolupament sostenible
  • Psicologia del Desenvolupament

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS