La Filla Del Mar, Comentari.

Páginas: 4 (805 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2012
ESTRUCTURA DE COMENTARI D’UN TEXT LITERARI NARRATIU:







Àngel Guimerà













1r BATX
LLENGUA CATALANA I LITERATURA





L’obra de la filla del mar és una deles més conegudes d’Àngel Guimerà. Aquest prestigiat autor, que va viure de 1845 a 1924, va escriure poesia, prosa i teatre, però va ser en aquest últim àmbit en el que més va destacar, sobretot en elcorrent del modernisme, que és quan va ser escrita la filla del mar.

L’obra tracta d’un poble de pescadors que acullen a una nena orfe que és naufragada allà, i que pel seu aspecte i la seva manerade parlar, sembla procedent d’un lloc llunyà.
És batejada amb el nom d’Àgata i passa la seva infància i l’adolescència en feliç convivència amb la gent de la petita població de costa.
Un diaconeix i alhora s’enamora d’un jove atractiu: l’admirat Pere Màrtir. Al principi, i mig en broma, el jove festeja amb l’Àgata, cosa que desencadena un seguit de discussions i debats entre els habitantsdel petit poble, ja que consideren que una noia de tal procedència no es pot ajuntar amb un home tan galant. Les coses s’arriben a complicar, i molt, quan els seus sentiments desemboquen en undesenfrenat amor.

El tema de l’obra podríem dir que és el desengany amorós causat per tractar de fingir el que un no és.
Depèn de per on enfoquem la obra, podem determinar diferents temes, però a mi,aquest és el que més important m’ha semblat, perquè és el que reflecteix el que li ha passat a Mariona, Pere Màrtir i Àgata, els tres personatges principals.

L’obra està estructurada en 3 actes:
Elprimer està format per 11 escenes que narren l’inici de la història: és on s’explica el caràcter d’Àgata, la seva vida, el seu tarannà, així com la seva procedència. I també on es veu l’inici del jocentre Mariona i Pere Màrtir per enganyar al poble enfront la seva relació
El segon acte esta constituït per 18 escenes i es on es relata el nus de la relació entre Pere i Àgata. Es com es va veient...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La filla del mar
  • La filla del mar
  • La filla del mar
  • Comentario Fille Mal Garde
  • La filla del mar
  • filla del mar
  • Comentario Película "Mar Adentro"
  • Comentari del poema Vora la mar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS