La filla del mar

Páginas: 2 (486 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2010
Argument de l'obra

L'Àgata és una noia de color que viu en un poble mariner amb una familia que la va acollir de petita quan el vaixell en el qual anava va naufragar. Per l'Àgata la Mariona éscom la seva germana i s'avenen molt, les dues viuen amb en Cinquenes ja que els pares de la Mariona són morts. Hi ha molts pescadors en aquest poble que cada dia surten a pescar. També és molt famós enPere Màrtir, un jove que va enamorant totes les dones però el poble està en contra d'ell perquè diuen que no estima cap de les dones que festeja. La Mariona i en Pere Màrtir s'enamoren però enCinquenes s'oposa a aquesta relació. Llavors han de pensar alguna manera per poder seguir-se veient i pensen a veure's d'amagades per tal que en Cinquenes no s'enfadi però van més enllà i s'inventen unfesteig entre l'Àgata i en Pere Màrtir perquè ningú no sospiti res de res.
L'Àgata està encantada amb en Pere Màrtir tant és així que la Mariona es posa gelosa. Una nit en Pere Màrtir entra a casa laMariona per la finestra però amb tanta mala sort que veïns del poble el veuen entrar i sortir. Al cap d'uns dies munten una trampa per saber la raó de per què Pere Màrtir havia entrat a casa de laMariona. Gent del poble decideix esperar-se i de sobte veuen Pere entrant per la finestra però a dins hi està l'Ágata i la Mariona. L'Àgata es baralla amb la Mariona perquè creu que en Pere Màrtir no havingut per ella sinó per la Mariona i s'enfada pensant que en Pere Màrtir l'està enganyant. Ell li declara tot el seu amor i l'Àgata el perdona però no vol veure'l amb la Mariona o sinó ella el matarà. EnCinquenes vol que en Pere Màrtir marxi del poble i l'avi Baltasanet ajuda en Pere Màrtir i a l'Àgata a casar-se i que puguin marxar del poble.
La Mariona encara segueix enfadada amb l'Àgata i perfer-la enrabiar abraça en Pere Màrtir, llavors la Caterina avisa l'Àgata perquè els vegi i va corrents cap als dos quan de sobte li clava la fitora a l'esquena a Pere Màrtir i aquest cau a terra, en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La filla del mar
  • La filla del mar
  • La Filla Del Mar, Comentari.
  • filla del mar
  • La filla del mar- Angel Guimerà
  • fillo
  • Filler
  • Fill

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS