La filla del mar

Páginas: 7 (1712 palabras) Publicado: 29 de enero de 2012
La filla del mar

1

Johnny Jaramillo

Index
Introducció pàg 3 Personatges pàg 4-6 Resum pag 7-10 Biografia pag 11 Bibliografia pag 12

2

Johnny Jaramillo

Introducció
Aquesta obra de teatre d'Àngel Guimerà, escrita en 3 actes. En el primer acte tenim la presentació dels personatges i unes característiques bases d'ells. En el segon acte els protagonistes van evolucionant, i ensaporten més informació sobre ells. En el tercer i últim acte tenim el final i mort dels protagonistes, molt típic d'aquella època. Veurem també un petit estudi dels personatges ja que situacions comporten els seus actes Un petit resum de cada acte, i al final la biografia de l'autor.

3

Johnny Jaramillo

Personatges:
Àgata: És una noia noble, i molt bona persona, ja que ho demostra en laforma en què vol a la Mariona, i està molt agraïda, ja que els pares de la Mariona la van acollir a casa seva i vivia allí,fins a la mort d'aquests, en aquest moment va passar a viure amb Cinquena (oncle de la Mariona) i Mariona. Va ser trobada en una platja, i per aquesta raó rep una mica de descriminación, doncs ésmora, se sap això, perquè a la barca on la van trobar hi havia una figura amb elcap d'un moro. Treballa de pescadora, ja que el mar és l'únic que estima amb bogeria. S'enamora de Pere Màrtir, però en aquest moment ell només estava jugant amb ella, però alfinal tots dos acaben enamorats. Acaba Matant a en Pere Màrtir, quant és van a casar. Ella Despres és suïcida.

Pere Màrtir: Ell és l'home més desitjat del poble, i totes les noies van darrere d'ell, i el s'aprofita d'això.Festeja amb la Mariona, però com l'oncle d'aquesta, no els vol veure junts planegen alguna cosa, perquè es puguin veure sense que el seu oncle la deshereta, i comença festejant amb laÀgata. Al final acaba menyspreant Mariona i volent fins a la mort a Àgata, després que ella hoassassinés.

4

Johnny Jaramillo

Mariona És la neboda de Cinquenes, i la que rebrà l'herència quan el mori, sempreque mai la vegi amb Pere Màrtir, per això al llarg de l'obra ella intenta ocultar la seva relació amb ell. Ella va ser la que va convèncer a Pere Màrtir perquè festegi a la Àgata.

Caterina És la més xafardera del poble, sempre vol saber tot el que passa en aquest. Està casada ambGregori, al qual el manipula. En el passat va festejar amb Pere Màrtir

Filomena És una altra de les xafarders delpoble, juntament amb Catarina i Lluïseta. Està gelosa quePere Màrtir mai li a demanat sortir. Rufet està enamorat d'ella Lluïseta També és una de les xafarders del poble juntament amb Catarina i Filomena. Mollera està enamorat d'ella Treball amb la Filomena Teixint Xarxes.

5

Johnny Jaramillo

Mòllera

Treballa a la platja, li encanta criticar Pere Màrtir, ja que està gelós que Lluisetaparli d'ellconstantment Està enamorat de Lluïseta Rufet

Treballa a la platja AMB en Mollera. També critica Pere Màrtir. Està enamorat de Filomena. Cinquenes L'oncle de la Mariona, és ric i vell. La Seva herència Hauries de ser per la Mariona, peròl'amenaci de desheradar-la si és relaciona amb en Pere Màrtir. Gregori Marit de la Caterina, i fill d'en Baltasanet. És pescador Amb el Seu pari il'Àgata. És una mica violent, ja que li tendeix una trampa a Pere Màrtir Baltasanet Pare d'en Gregori i pescador com ell. S'estima Molt a l'Àgata, ja que ell va ser qui la va trobar. L'Àgata confia en ell.

6

Johnny Jaramillo

Resum
Acte primer

L'obra comença amb Catarina, Lluiset, Filomena parlant sobre Pere Màrtir (un home jove ques'enamora a totes les noies del poble), a aquesta conversase li uneixen Rufet i Mollera, gelosos que en parlin de Pere Màrtir.

D'altra banda surten Pere Màrtir i la Mariona, aquests porten uns dies sortint junts d'amagat, ja que l'oncle de la Mariona el Cinquena la deixarà d'hereva sempre i quan mai surti amb PereMàrtir, ja que tot el poble el coneix i sap que és un home que s'aprofita de les noies joves. D'altra banda es veu acostant una barca...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La filla del mar
  • La filla del mar
  • La Filla Del Mar, Comentari.
  • La filla del mar
  • filla del mar
  • La filla del mar- Angel Guimerà
  • fillo
  • Fill

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS