La finestra de Johari

Páginas: 3 (674 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2014
La finestra de Johari: mira’t el següent quadrat i ara contesta de manera ràpida (i sincera) aquesta pregunta: “de 0 a 100, en quina mesura m’importa el que pensin de mi els altres?”, on 0 és “nom’importa gens” i 100 “m’importa moltíssim”, i els altres són tots aquells que ens coneixen de manera superficial (veïns, companys de feina i/o de classe, coneguts...).

0 100Marca el punt de la teva resposta a la línia superior del quadrat i fes una ratlla vertical fins a baix de manera que el quadrat ara quedi dividit en 2 rectangles. Ara una altra pregunta: “de 0 a 100,en quina mesura dius el que opines a la gent?” on 0 és “sempre espero que opinin els demés” i 100 “sempre dic el que em surt”. Com abans marca un punt on correspongui de la línia esquerra i allarga-hocap a la dreta. Ara tens el quadrat dividit en quatre parts i ja podrem interpretar la forma com et relaciones amb el món.

RESULTATS DE L’EXERCICI:

Tots som la suma de molts “jos” fosos en un.Som la suma de tots els punts del quadrat, i hem d’admetre doncs, que hi ha aspectes de mi mateixa que conec (a l’esquerra de la vertical) i d’altre que ignoro (a la dreta de la vertical). Així com hiha parts de mi que mostro als altres per sobre de l’horitzontal) i altres parts que prefereixo que o se’m vegin.

Cada una d’aquestes parts tenen en psicologia un nom. Hi ha una part de mi mateixaLLIURE que conté tot allò que sé i conec de mi i que mostro sense problemes. Hi ha també un jo NEGAT. És la part de mi que em costa reconèixer, encara que els altres m’ho diguin, i això em dol. Tambéhi ha el jo SECRET. És la part que conté el que sé que jo soc i reconec, però que amago de la mirada de la majoria de la gent. I per últim, hi ha un jo OCULT. Un tros de mi que ni jo mateixa ni elsdemés podem veure amb facilitat ni claredat.

La millor finestra que es podria tenir és la que correspon a la dels éssers lliures, autèntics i oberts. És la més lluminosa i en ella es pot trobar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Johari
  • La ventana de johari
  • Ventana De Johari
  • ventanas de johari
  • Ventana de johari
  • Ventana de johari
  • ventana johari
  • La ventana de johari

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS