La formació de la unió europea

Páginas: 4 (794 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2014
FORMACIÓ DE LA UNIÓ EUROPEA
La Unió Europea està formada per un conjunt d’Estats europeus que comparteixen unes institucions i una política comuna. Per arribar-hi s’ha recorregut un llarg camíiniciat després de la Segona Guerra Mundial .
5.1 INICIS DE LA UNITAT EUROPEA
- El 1948 diversos països europeus van crear l’ ORGANITZACIÓ EUROPEA DE COOPERACIÓ ECONÒMICA (EOCE) per fer front a lesajudes que els Estats Units els havien concedit a través del Pla Marshall, després de la Segona Guerra Mundial.
-L’any 1951, França, la República Federal d’Alemanya, Itàlia, Bèlgica, els Països Baixosi Luxemburg, van signar el tractat de la Comunitat Europea del Carbó i l’Acer (CECA).Objectiu: Establir un mercat comú per aquestes dues primeres matèries.
5.2 LA COMUNITAT ECONÒMICA EUROPEADesprés del gran èxit de la CECA:
-1957 els països signants d’aquesta comunitat, van signar el Tractat de Roma, pel qual es va constituir la Comunitat Econòmica Europea (CEE) o la Comunitat Europea del’Energia Atòmica (EURATOM).Objectiu CEE: Instauració d’un mercat comú, la base del qual era la lliure circulació de mercaderies, persones, serveis i capitals. Objectiu EURATOM: desenvolupar, amb finalitatspacífiques, l’energia nuclear,
-1960 es crea el Fons Social Europeu per assignar fons per a l’ocupació i la formació professional.
-1979 va entrar en vigor el Sistema Monetari Europeu (SME).Objectiu: crear una zona monetària estable a Europa i establir una veritable política econòmica i financera comuna. Es va crear així, una unitat de compte: l’ecu.
5.3 LA UNIÓ EUROPEA
-1986: Els membresde la CEE van signar el TRACTAT DE LA UNIÓ EUROPEA, o TRACTAT DE MAASTRICHT. En els seus objectius es plantejaven qüestions de política exterior, defensa i seguretat.
A partir d’aquest tractat laCEE va passar a dir-se UNIÓ EUROPEA (UE). Es va adoptar una moneda única que va entrar en circulació l’1 de gener de 2002. També es va crear un òrgan de control monetari, el BANC CENTRAL EUROPEU....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Unió europea
  • La Uni Europea
  • El proces de creació de la Unió Europea
  • El IVA En La Uni N Europea
  • tratados de la unio europea con mexico
  • TLC
  • Historia De La Unió Europea
  • LA UNIA N EUROPEA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS