La formula 1 futura

Páginas: 5 (1082 palabras) Publicado: 17 de enero de 2014
La F1 al futur

Cockpits tancats: La FIA segueix buscant solucions perquè la F1 sigui cada vegada més segura i el següent avanç podrien ser els cockpits tancats dels futurs monoplaces.
Primer va ser l'accident de Felipe Massa al GP d'Hongria de la temporada 2009, quan una molla va impactar contra el casc del pilot de Ferrari, provocant un dels majors ensurts dels últims anys a la F1 .L'última, l'accident provocat per Romain Grosjean a Bèlgica, en què el Lotus del francès va passar a molt pocs centímetres del cap de Fernando Alonso.
La pregunta és: hi ha forma de reduir el perill que els pilots de F1 corren en aquest tipus d'accidents?
La solució a aquest interrogant sembla que passa per integrar cúpules o 'sostres' als monoplaces per aïllar el cap del pilot d'aquests possiblescops.
El reglament, estipula que els monoplaces han de ser oberts, per aquest motiu els equips no poden incorporar lliurement un element com una cúpula per aconseguir un cockpit tancat. No obstant, si que hi ha determinats components que vetllen per la seguretat del cap dels pilots, especialment en cas de bolcada. Sobre el morro dels cotxes hi ha un apèndix procedent del xassís que, en línia rectaamb la boca d'admissió que tenen els pilots sobre el cap, ofereix un espai de seguretat per a aquesta part del cotxe. És a dir, si el cotxe bolca, els dos primers punts de suport són aquests, salvant així el contacte directe del cap del pilot amb el terra.
 
 No obstant això, aquest sistema no té cap validesa contra un altre tipus de xocs o elements que puguin 'envair' aquest espai de seguretatdes de diferents angles. D'aquí que la FIA segueixi investigant les possibles opcions que es podrien incorporar en el futur per fer els cockpit dels monoplaces més segurs davant aquest tipus d'accidents.
Un arc de seguretat, una cúpula fabricada en metacrilat com la que porten els avions de guerra ... aquestes i altres són les solucions que es tenen sobre la taula. Un dels inconvenients que podriaplantejar aquest tipus d'elements seria la rapidesa amb què es pot evacuar al pilot en cas d'accident, ja que avui dia, els mononplaçes han de permetre que les assistències pugui extreure al pilot en menys de cinc segons. Evidentment, mentre no sigui per ordre de la FIA, amb les característiques i limitacions que es podrien exigir, els equips no treballen en aquest aspecte. Però a Internet espoden trobar esbossos per ordinador, fets per dissenyadors gràfics, que donarien una idea de com serien els monoplaces amb l'habitacle tancat.

Motors elèctrics: Mentre el futur de l'automoció es dirigeix ​​sense remei cap a les mecàniques híbrides i elèctriques, la qual cosa resulta perfecte per a fer d’aquest planeta, un planeta més ecològic, no paren d'arribar notícies sobre el mateix destí per ala Fòrmula 1. Aquests últims anys, la FIA ha estat treballant dur amb la F1 perquè s'aproximés a ser una competició més verda. El primer pas va ser la introducció del KERS a 2009 i el segon, els nous motors V6 que s’implementaran al 2014 i que consumiran bastant menys que els actuals V8. Aquestes mesures per a moltes persones han segut mol tímides i es dificil somniar amb una F1 totalment verda acurt plaç. De fet, es calcula que, durant la pasada temporada, tot els pilots emeteren des dels seus cotxes una tona de CO2 a l’atmosfera. La FIA ara mateix no esta disposada a implantar motors elèctrics en els cotxes de Fòrmula 1, i per a no tancar del tot la porta a aquests motor ecològics, la FIA vol posar en marxa un campionat similar a la Fòrmula 1 però amb monoplaces elèctrics.
L'ex capde Ferrari i president de la FIA, Jean Todt ha constituït una comissió per estudiar aquest projecte. Al capdavant d'aquest grup de treball està Burkhard Goeschel, un ex-directiu de BMW. Segons el propi Todt, la FIA "vol tenir les noves categories de competició tan aviat com sigui possible", encara que aquesta posada en marxa no es donarà com aviat fins a l'any 2014. Amb aquesta iniciativa, la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • formula 1
  • formula 1
  • formula 1
  • formula 1
  • formula 1
  • Formula 1
  • Formula 1
  • Formula 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS