La fotografia i el retrat

Páginas: 2 (436 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2013
1. La fotografia

La fotografia és l'art i la tècnica que serveix per a obtenir imatges degudes a l'acció de la llum. Es tracta d’un procés de capturar d’imatges i fixa-les en un medi materialsensible a la llum. Basant-se en el principi de la cambra fosca, es projecta una imatge captada per un petit forat sobre una superfície, de tal manera que la mida de la imatge queda reduïda. Percapturar i emmagatzemar aquesta imatge, les càmeres fotogràfiques utilitzaven fins fa pocs anys una pel•lícula sensible, mentre que en l'actualitat, en la fotografia digital, s'empren sensors CCD, CMOS imemòries digitals.
El primer procediment fotogràfic va ser el fotogravat, descobert per Joseph Nicéphore Niépce en la dècada de 1820. El 1826 va aconseguir la seva primera imatge permanent: una vista desde la seva finestra a Le Gras, utilitzant una càmera obscura, i com a material sensible a la llum una barreja de betum. El temps d’exposició necessari per a obtindre aquestes imatges era molt llarg:varies hores en un dia assolellat. En la recerca per un mètode més efectiu, es va associar amb Louis Daguerre i van experimentar amb compostos de plata, fonamentant-se en l’estudi previ de JohannHeinrich Schulze de 1816, en el qual mostrava que una barreja de plata i guix enfosquia amb l’exposició a la llum. Amb la mort de Niépce el 1833, Daguerre va seguir treballant en solitari, desenvolupantel 1837 el procés conegut com daguerrotip, i difonent-lo al món el 1839. Els estudis de Niépce van romandre ocults fins anys després. Com a conseqüència, alguns historiadors consideren l’any 1939 coml’any d’aparició de la fotografia.
2. El retrat
El retrat fotogràfic és un gènere fotogràfic on es reuneixen tot un seguit d'iniciatives artístiques que giren entorn de la idea de mostrar lescaracterístiques físiques, l'expressió, personalitat, i estat d'ànimde la per sona o persones que apareixen en les fotografies. Com altres tipus de retrat, el focus de la fotografia és normalment la cara...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fotografia retratos
  • Fotografia y retrato
  • Fotografia retrato
  • FOTOGRAFIA I
  • Ensayo Fotografia De Moda Y Retrato
  • Desnudar el alma en la fotografia de retrato
  • Consejos fotografía de retrato
  • 16 Técnicas de inspiración Retrato, Fotografía

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS