La Funció Dual Del Sulfur D'Hidrògen (H2S)

Páginas: 2 (340 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2012
LA FUNCIÓ DUAL DEL SULFUR D’HIDROGEN

Idees principals
El sulfur d’hidrogen és un gas que fa pudor d’ous podrits però actualment s’estan investigant efectes positius i negatius per la saluthumana, especialment en els sistemes cardiovascular i nerviós. Les seves aplicacions en el camp de medicina d’urgències podrien ser revolucionàries.

Resum
El sulfur d’hidrogen (H2S) és un gas present ala Terra des del seu mateix origen i és tòxic per a l’ésser humà quan es troba en concentracions d’entre 500 i 800 ppm. No obstant, 10 anys d’investigació han servit per a descobrir els gransbeneficis d’aquest gas en el nostre organisme.
L’investigador Rui Wang ja va descobrir l’efecte d’altres gasos que en grans quantitats són nocius per a l’organisme, però que en depenem totalment perquèactuen com a gasotransmissors: són el monòxid de carboni (CO) i el monòxid de nitrogen (NO). El nostre cos produeix aquests gasos per al bon funcionament del sistema cardiovascular principalment iactuen com a vasodilatadors. El H2S també resulta ser un vasodilatador que se secreta als vasos sanguinis. El gas és sintetitzat per l’enzim cistationina-gamma-liasa (CSE) en cèl·lules del múscul llis ipel cistationina-beta-sintetasa en el sistema nerviós. En absència de l’enzim, els ratolins de laboratori envellien ràpidament, patien hipertensió i contracció dels vasos sanguinis. L’injecció de H2Sfeia disminuir la seva tensió arterial.
En el sistema nerviós estimula l’alliberació de l’antioxidant glutationa a les neurones i afavoreix l’aprenentatge i la memòria.
Les aplicacionsterapèutiques a partir del H2S són el tractament de la hipertensió, millora de la recuperació de pacients amb cardiopaties, la disfunció erèctil i la hibernació. En la hibernació, el gas podria relentitzar elmetabolisme de manera que permetés guanyar temps en medicina d’urgències (transplantaments, traumatismes, atacs de cor, etc).
Queda pendent saber si la hibernació perjudicaria a la memòria o la raó...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Qu es el H2S o sulfuro de hidr geno
  • que es h2s
  • Sulfuros
  • sulfurico
  • sulfuros
  • sulfuros
  • Funci
  • Funcio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS