La Geosfera

Páginas: 4 (774 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2012
La geologia és l'estudi (logos) de la terra (geos). És l'estudi de les roques, dels minerals que les formen, dels moviments, evolucions i transformacions de les roques al llarg del temps, del tempsgeològic, o sigui de milions d'anys, és per tant també l'estudi del planeta Terra. A continuació podeu veure un vídeo que proposa algunes teories per explicar una part d'aquesta història geològica.Concretament, parla de l'origen de l'aigua que trobem als oceans i d'una roca anomenada granit, que és de les més abundants a la terra. Si la història geològica de la Terra t’interessa pots veure aYouTube una col·lecció de vídeos que amb el títol de “Historia de la Tierra” explica tot el que ha passat al planeta Terra des del seu orígens fins els nostres dies, centrant l'atenció en els fetsgeològics.
L’evolució dels continents
Els fenòmens naturals que tenen lloc a la superfície de la terra, on vivim els humans, es deuen a un conjunt molt ampli de motius. A partir d'ara anirem veient tots icadascun dels factors que intervenen i que tenen el seu origen en factors naturals, propis de la mateixa Terra. En aquesta quinzena estudiarem alguns elements geològics de la Terra: la derivacontinental, la teoria de les plaques tectòniques, la introducció al cicle geològic de la Terra i a la classificació i a l’estudi de les roques.
La deriva continental: Com introducció a l’anomenada derivadels continents pots veure en aquest vídeo la distribució de mars i continents al llarg de la història de la Terra. Alfred Wegener amb la seva Teoria de la deriva continental va ser el primercientífic que va suposar que els continents es movien com els vaixells quan van a la deriva. Ell va afirmar que l’escorça de la Terra es desplaçava sobre el mantell a causa de la rotació terrestre. Lacomunitat científica de l’època no va poder admetre que tot un continent pogués desplaçar-se i el van prendre per boig. Amb el temps, es va demostrar que Wegener tenia part de raó en el fet que realment...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • las geosfera
  • la geosfera
  • La geosfera
  • La Geosfera
  • Geosferas
  • geosfera
  • La Geosfera
  • La Geosfera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS