LA GLOBALITZACI

Páginas: 4 (895 palabras) Publicado: 12 de abril de 2015
LA GLOBALITZACIÓ
INTRODUCCIÓ
La globalització és un procés que consisteix en la incrementació de les interconnexions i la interdependència entre les diferents nacions. També es pot definir com laintegració d’uns mateixos sistemes econòmics, culturals i polítics als països de tot el món. I es caracteritza per un ràpid flux de mercaderies, serveis, capital monetari, persones i, fins i tot, ideesi cultures a través de les fronteres. Vol dir això que tots els països s’estan convertint en el mateix? La globalització beneficia a tots els països, o només als desenvolupats? En efecte, el conceptede globalització ens deixa moltes qüestions obertes i diverses polèmiques controvertides.
Durant els darrers anys, aquesta globalització ha augmentat ràpidament. I, a més a més, ha ampliat la sevaextensió, fins a tal punt, que ara, no només engloba l’economia mundial, sinó també la política i la cultura dels països. Aquesta propagació ha estat causada pels avenços tecnològics (els transports iles comunicacions), el baix cost dels intercanvis de béns i els tractats a favor del lliure comerç, així com la banca global i el seu desplaçament de capital, i el desenvolupament polític,socioeconòmic i ambiental.
La globalització ha creat enllaços entre els diferents països i ha permès l’intercanvi d’idees i informació entre ells, però, a més a més, la globalització implica que els païsosdesenvolupats manegin i dominin els països subdesenvolupats segons els seus interessos econòmics i polítics. I derivat d’això, podem parlar d’efectes positius i negatius.

EFECTES POSITIUS DE LAGLOBALITZACIÓ
Primerament, la globalització ha creat l’oportunitat d’expandir-se les idees de democràcia arreu del món, i ha permès desemmascarar aquells governs corruptes amb falta de transparència dels païsossubdesenvolupats que s’aprofitaven de la seva població i la seva ignorància.
En segon lloc, les empreses d'arreu del món troben, en la globalització, l'oportunitat d'ampliar els seus mercats on...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Globalització
  • Globalització
  • La globalització
  • Globalització
  • Globalització
  • Problemes de la Globalitzacio
  • Globalització manipulada
  • La Globalització

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS