La Globalización- Repaso

Páginas: 3 (657 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2014
APECTES POSITIUS DE LA GLOBALITZACIÓ


Tecnològica: Els avenços científics han arribat a tot el món (però de manera molt desigual).

Comunicació: Actualment és possible la comunicació immediata(mòbils, ordinadors, etc.) entre llocs molt distants (això fa possible l'intercanvi d'idees, opinions i coneixements).

Democràcia: La democràcia parlamentària s'ha difós per un munt de llocs, peròencara queden dictadures i les democràcies parlamentàries són menys democràtiques de el que podrien ser.

Drets humans: La idea que cal tenir uns drets humans bàsics que siguin universals haarribat a molts llocs del planeta. Tot i així encara hi ha molts llocs on no es respecten.

Econòmica: L'economia global s'organitza entorn de tres grans centres tradicionals de poder econòmic i polític:Estats Units, la Unió Europea i Japó. També hi ha potències d'àmbit regional, perquè exerceixen un lideratge polític i una influència econòmica, social i cultural sobre països del seu entornimmediat.


ASPECTES POSITIUS ALHORA QUE NEGATIUS DE LA GLOBARITZACIÓ:

Poder de la comunicació:
Aspectes positius: ens permeten saber la situació actual del món, encara que estigui molt lluny, i aixòfa que siguem més conscients de l'actualitat.
Aspectes negatius: ens assabentem de coses que a vegades és millor no saber i no volem saber. També influeix en la nostra opinió pública i a vegades ensmanipula (moda, tendències, etc.)

Lliure moviment de les indústries i empreses:
Aspectes positius: el país receptor surt beneficiat.
Aspectes negatius: el país emissor surt perjudicat (augmentala seva desocupació pel trasllat de la seva empresa a un altre país amb mà d'obra barata).

Lliure moviment de productes:
Aspectes positius: els consumidors poden accedir a un major nombre deproductes i a un menor preu.
Aspectes negatius:
Les empreses amb salaris molt baixos venen productes molt barats i fan que les altes empreses tanquin. A més aquests treballadors no poden ni compar els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Repasando La Globalización
  • Repaso
  • Repaso
  • repaso
  • repaso
  • REPASO
  • repaso
  • Repaso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS