La globalizacion

Páginas: 3 (642 palabras) Publicado: 27 de agosto de 2012
La globalització, és un pas d’interconnexió al món, però a la vegada, és una eina del capitalisme per expandir-se i dominar el món. És doncs, una altra manera de conquerir el món, mitjançant lesempreses, els grups industrials. Aquestes empreses i grups industrials són molt poques, però tenen al seu abast un poder molt gran ja que han fet desaparèixer la competència d’una manera molt enginyosa.Rebaixen molt els preus, aleshores els que compraven a la competència passen a comprar a aquestes empreses mundials, i la competència té que tancar perquè no obté beneficis, un cop han fet desaparèixerla competència pugen els preus més que abans. Surten guanyant per les dos bandes.
Aleshores parlem del monopoli mundial de poquíssimes empreses d’un potencial molt gran. Moltes d’aquestes empresestenen la seva seu als EEUU, es tracta d’un fenomen nord-americà.
Tota aquesta concentració del capital en els últims vint anys s’ha accelerat notablement degut a les tecnologies de l’informació. Imés endavant, apareixeran empreses que treballaran en genètica, patentaran matèria viva i privatitzaran el genoma humà, duran a terme una gran privatització de tot allò relacionat amb la vida i lanaturalesa. Treuran profit dels recursos de la naturalesa, que tindrien que ser de tots, i no miraran què és bo pel medi ambient, es produeix una desregulació ambiental. Aquestes seran les noves viesd’expansió del capitalisme.
La crisi actual és deguda a la bombolla especulativa immobiliària. Les emissions patentades de CO2, els aliments transgènics i l’aigua substituiran l’especulació financera.
Laglobalització no pretén conquerir països o mercats, sinó posseir riqueses. El tancament de les empreses petites i al monopoli mundial de poques empreses tindrà unes conseqüències socials desastroses;par massiu, subocupació, precarietat, exclusió. També aquestes empreses exigiran una mà d’obra barata, i més hores de treball, es durà a terme una reforma laboral on només els empresaris sortiran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Globalizacion
  • Globalizacion
  • Globalizacion
  • La globalización
  • Globalizacion
  • Globalizacion
  • Globalización
  • Globalizacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS