La Guerra De Cuba

Páginas: 3 (589 palabras) Publicado: 9 de abril de 2012
Exercici 1
Tractar de Pau entre els Estats Units D’Amèrica i el Regne d’Espanya
Pregunta 1.
A) Descriviu el tipus de font i digues de què tracta.
Es un text de font primària.
El text tractadel tractat de Pau entre els Estats Units i el Regne d’España.

B) Digues quin és el context històric de les dades que proporciona la font
El context històric del tractat de Pau es del 10 dedesembre del 1898 on espanya cedeix els seus drets de sobirania sobre Cuba, Puerto Rico, l’illa de Guam i Filipines als Estats Units.

C) Analitzeu els articles 1,3 i 4 del Tractat i expliqueu aquè fan referència.
Els articles 1,3 i 4 fan referència a que espanya renuncia el dret de sobirania sobre Cuba, Puerto Rico, l’illa de Guam i Filipines, que seran ocupades pels Estats Units. Ja queles derrotes militars d’Espanya davant dels Estat Units a Santiago (Cuba) i a Cavite (Filipines) van fer que Espanya firmés aquest tractar i va tenir que cedir aquestes colònies.

Pregunta 2.A) Expliqueu els conflictes de Cuba i les Filipines, la guerra amb els Estats Units, la pèrdua de les colònies i les conseqüències que va tenir des del punt de vista econòmic i polític.
La debilitateconòmica i les dificultats polítiques feien difícil un control real de la ciutat espanyola sobre les seves colònies. Per això va estellar la denominada “guerra chiquita” al 1879 pero va ser derrotadal’any seguent per manca de suport. L’any 1895 José Martí va donar inici a un nou aixecament. Martínez Campos un militar va anar amb l’exercit però no van aconseguir controlar militarment la rebel·lióy va ser substituït per Valeriano Weyler que va canviar els mètodes de lluita i va iniciar una gran repressió. Per evitar que les insurreccions s’estenguessin pel món rural va organitzarl’estratègia de la concentració del rebels on ba morir molta gent.
Amb el fracàs de Weyler van substituir el van destituir del càrrec posant al comandament Ramón Blanco que va iniciar una estratègia de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • guerra de cuba
  • La Guerra De Cuba
  • Guerra de cuba
  • Guerra de cuba
  • GUERRA DE CUBA
  • Guerra de Cuba
  • Guerra De Cuba
  • La Guerra de Cuba

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS