La Guerra de Cuba

Páginas: 5 (1092 palabras) Publicado: 1 de diciembre de 2013

La Guerra D’ultramar
Treball HistoriaÍndex

Introducció
La guerra de Cuba
Conclusió
Introducció

La Guerra de la Independència de Cuba va començar al 24 de febrer de l’any 1895 i va enfrontar al poble cubà contra el espanyols, la guerra va acabar al 1898 ja que les tropes espanyoles no podien fer front a lesforces americanes que provenien dels Estats Units recolzades pel exercit independentista cubà. I en aquest treball que presento tractaré el tema de la guerra i con va acabar involucrant-se els Estats Units.


La guerra de Cuba

Al febrer del 1895 el líders de la sublimació van desembarcar a Cuba: el poeta Josep Martí a més dels Generals Antonio Maceo i Máximo Gómezels qual havien viscut exiliats als Estats Units on van aconseguir recolzament econòmic i polític i Josep Martí era fill espanyols però havia nascut a Cuba i va ser el fundador del partit revolucionari Cubà que seria el desencadenant o motor de la guerra de la independència Cubana però un temps després Josep Martí va morir en una petita guerra a mans dels espanyols.
Aquests successos vanprovocar que els revoltats o “sublevados” portessin el conflicte a la zona rica del país aplicant la tàctica de la terra cremada aplicada per Antonio Maceo dient que aniquilar Cuba era aniquilar l’enemic ja que d’aquesta manera no s’aprofitarien dels recursos dels Cubans. Aquest fet va provocar un canvi en la política espanyola, Sagasta que era el primer ministre en aquell temps va renunciar al seucàrrec i el va substituir Cànoves, el qual va nomenar al general Martinez Campos, conegut com el pacificador, nou capità general de Cuba amb l’objectiu de trobar una solució al conflicte mitjançant un pacte i així evitar la guerra.

Tot i les mesures de Cànoves la rebel·lió a Cuba no es va poder resoldre de manera pacifica i per aquest motiu va destituir a MartinezCampos, el pacificador i en el seu lloc va posar a Valeriano Weyler que es va proposar canviar completament el mètodes de lluita per a reprimir la revolució cubana ja que per a ell la guerra nomes es podia parar amb guerra.
Weyler va utilitzar un mètode especial per aïllar als revolucionaris del suport social i ajuda que els hi oferien els camperols de manera que va agafar els camperols i els vaconcentrar en poblats controlats per tropes espanyoles, amés va reforçar les “truches” que eren camins que estaven bordejats de fortins i això ho feia per dividir l’illa i així facilitar el seu control.
Aquestes mesures van ser preses per la por de la possible intervenció dels Estats Units ja que fins aquell moment només donava suport als independentistes cubans.
Degut a la mesura de Weyler deaïllar als camperols en petits pobles van haver-hi moltes morts degut a la fam i a les epidèmies.Per una banda degut a la política del general Weyler es van cridar molts homes per a combatre a la guerra contra els revolucionaris cubans recolzats per els Estats Units. Els homes que hi anaven a lluitar, en general eren gent pobre que no podien pagar els calers per lliurar-se delservei militar obligatori per aquest motiu estaven obligats a combatre en contra de la seva voluntat.

La situació als Estats Unit era la següent, els diaris americans feien burla dels espanyols i acusaven a Weyler de ser un militar sanguinari i el culpaven de les morts del camperols en el camps de concentració o pobles petits que eren dirigits per espanyols.

Uns mesos desprésCànoves va ser assassinat per un italià anarquista mentre descansava en un balneari de Mon dragon i això provocà que Sagasta accedís al poder, i ell va destituir a Weyler ja que les seves mesures tampoc funcionaren i també va donar una gran autonomia a l’illa cubana però tot i així el govern del Estats Units encara continuava fent campanya contra el govern espanyol i els revolucionaris cubans...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • guerra de cuba
  • La Guerra De Cuba
  • Guerra de cuba
  • Guerra de cuba
  • Guerra de Cuba
  • GUERRA DE CUBA
  • Guerra De Cuba
  • La Guerra De Cuba

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS