La guerra de la sorra

Páginas: 2 (336 palabras) Publicado: 16 de enero de 2014
La gerra de la sorra
Cadena americana PVS. (Reportatge)
La sorra, un dels recursos naturals del planeta amb mes demanda. És un material que s’ha anat infiltrant poc a poc i cadavegada mes a prop de la nostra civilització que te gairebé infinites utilitats i que cada cop mes, estem amenaçant les reserves del planeta.
Sembla mentida que un recurs natural com esla sorra sigui utilitzat per tantíssimes funcions en la nostre vida. Nosaltres quan pensem en sorra, el primer que se’ns acut son els fantàstics dies de platja, però no som conscientsde la increïble utilitat del seu ús. Es tant que no només es utilitzada per la construcció sinó que fins i tot es utilitzada pels sectors d’alimentació, per fer qualsevol aparellelectrònic, vidres, cosmètics etc.
Es un material molt familiar però que no som conscients del seu enorme valor en les nostres vides. Tan es així, que hi ha grans màfies dedicades alnegoci de la sorra, un exemple verdaderament increïble es en el Marroc, on nosaltres pensem que de sorra no els hi podrien faltar (ja que tenen un enorme desert a prop). Però el que nosabem es que la sorra del desert no es bona per la construcció perquè es massa fina i la sorra perfecta per aquest sector es la de platja. Això provoca que moltes platges del Marrocsiguin menjades per la gran explotació dels traficants de sorra.
Però per a una possible falta d’aquest material tan poc apreciat i tant important. Els científics han arribat a laconclusió que de haver-hi una falta de sorra podríem substituir-la per vidres reciclats, ja que el vidre prové de la sorra fossa.
Em sembla mentida que la sorra sigui tan important per poderviure i penso que sense aquesta sorra la nostra civilització com ara la coneixem, seria molt i molt diferent i podríem fins i tot, tornar a viure com fa milers d’anys enrere.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • sorros
  • sorras
  • lengua sorra
  • omision de sorro
  • La Casa Sota La Sorra
  • La Sorra
  • Sorro
  • La casa sota la sorra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS