La Guerra De L Opi

Páginas: 2 (482 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2015

1. Per quines raons l'Emperador Xinès decideix prohibir l'entrada i consum d'opi al seu país? Quines conseqüències estaria tenint la penetració de l'opi a la Xina?
L’opi és una droga i per aquestmotiu l’Emperador Xinès volia prohibir-la ja que, com tota droga, modifica la percepció o el sistema nerviós d’una persona i influeix negativament en la seva vida i entorn. La majoria de drogues sónadditives, així que als xinesos que les consumien els hi era molt difícil deixar-les i encara que estiguessin prohibides, les seguien consumint. Qui comercialitzava o consumia opi era castigat amb lapena de mort.

2. Com s'organitzava la penetració de l'opi a la Xina per part dels comerciants britànics?
Com Xina va limitar el seu contacte amb l’exterior, els britànics només podiencomercialitzar-lo pel port de Canton (l’únic que els xinesos van deixar obert al comerç). Com molts dels alts càrrecs xinesos consumien opi, deixaven que els britànics entressin l’opi a canvi de quedar-se amb unapart de la mercaderia pel seu consum.

3. De quina manera i perquè els comerciants britànics intenten corrompre a diverses autoritats xineses?
Perquè com l’emperador havia prohibit que entrés l’opi aXina i també el seu consum, els britànics intentaven guanyar-se als alts càrrecs xinesos donant-lis a canvi una part de la mercaderia per poder seguir amb el seu comerç.

4. Quina és la seqüència queporta al conflicte armat entre l'Imperi Britànic i l'Imperi Xinès?
El detonant de tot va ser que els xinesos van destruir davant dels britànics sobre unes 20.000 caixes d’opi. Els xinesos van provocaruna pèrdua econòmica molt alta als britànics. Aquest succés va fer que la reina d’Anglaterra es posicionés a favor d’iniciar la guerra contra els xinesos. Els britànics volien una gran suma de diners iel port de Hong Kong, com els xinesos es van negar es va iniciar la guerra.

5. Quin paper juga el Capità Elliott? Al servei de qui està?
El Capità Elliott arriba a Canton el 24 de Març de 1839 i la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Las Guerras Del Opio
  • guerra de opio
  • La Guerra Del Opio
  • LA GUERRA DEL OPIO
  • Guerra del opio
  • la guerra de opio
  • Guerra del opio
  • Guerras Del Opio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS