la guerra dels boèrs

Páginas: 2 (425 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2014
LA GUERRA DEL BOÈRS
També coneguda com a Guerra de Transvaal , la Primera Guerra Anglo - Bóer va ser el primer enfrontament entre el Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda i els bóer de Transvaal .Es va desencadenar quan Sir Theophilus Shepstone va annexar Transvaal ( la Unió Sud-africana ) al Regne Unit el 1877 . Els britànics van consolidar el seu poder sobre la majoria de les colònies deSud-àfrica en 1879 , després de la Guerra Zulu . Els bóer van protestar davant del fet consumat i , al desembre de 1880 , va esclatar una revolta .

La guerra va començar el 16 de desembre de 1880,després de la declaració d'independència del Regne Unit , amb l'atac dels bóer a un fort britànic en Potchefstroom . Això va desencadenar una operació en Bronkhorstspruit el 20 de desembre de 1880 a laqual els bóer es van emboscar i van destruir una caravana militar britànica . Des del 22 desembre 1880 al 6 de gener de 1881, les guarnicions britàniques de tot Transvaal van patir setge.

Els bóervestien les seves vestidures de granger quotidians , fabricats en drap de color caqui , mentre que els uniformes britànics seguien sent vermell escarlata , cosa que cridava notablement l'atenció en elpaisatge africà i que va permetre als bóer , experts franctiradors , fustigar fàcilment a les tropes britàniques a distància .

El setge de les guarnicions britàniques va desembocar en la Batalla deLaing s Neck el 28 de gener de 1881, en ​​la qual un destacament britànic compost per les forces de Natal sota el comandament del General Sir George Pomeroy - Colley va intentar trencar les líniesdels bóer sobre la serralada Drakensberg per alliberar els seus guarnicions . Per la seva banda els bóer , a les ordres de P.J. Joubert , van rebutjar els atacs de la cavalleria i infanteria britàniques.

Altres accions van ser la Batalla de Schuinshoogte , també coneguda com Ingogo , ocorreguda el 8 de febrer de 1881, on un altre destacament britànic va estar a punt de ser destruït . No...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Guerra De Los Boers
  • Guerra De Los Boers
  • La guerra de los boers.
  • Guerra de boers
  • La guerra de los boers
  • Guerra De Los Boers
  • Guerra De Los Boers
  • Guerra De Los Boers

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS